Dünya

ABD'nin Orta Doğu temsilcisi Brett McGurk, bu hafta Mısır ve İsrail'i ziyaret edecek

cGurk'un, müzakereleri devam eden Hamas ile İsrail rehine takası ve ateşkes anlaşmasının görüşmelerine katılmak üzere bölgeye gideceği açıklandı

20 Şubat 2024 15:59

T24 Dış Haberler

ABD'nin Orta Doğu temsilcisi Brett McGurk, bu hafta Mısır ve İsrail'i ziyaret edecek.

Reuters'ın haberine göre ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin üst düzey yetkililerinden biri olan Orta Doğu temsilcisi Brett McGurk'un, müzakereleri devam eden Hamas ile İsrail rehine takası ve ateşkes anlaşmasının görüşmelerine katılmak üzere bölgeye gideceği açıklandı. 

Daha önceki görüşmelere de katılan McGurk Çarşamba günü Mısır'ı, Perşembe günü de İsrail'i ziyaret edecek.

ABD, Mısır, İsrail ve Katar arasında devam eden ve savaşa ara verilmesini ve Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ölümcül saldırının ardından elinde tuttuğu 100'den fazla rehinenin serbest bırakılmasını amaçlayan anlaşmanın sağlanabilmesi için görüşmeler yürütülüyor. 

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in güney kenti Refah'ta hazırlandığı büyük kara harekâtına karşı çıkan bir karar tasarısı önermişti. Reuters'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir ABD yönetim yetkilisi, ABD'nin müzakerelere zaman tanımak amacıyla oylama için "acele etmeyi planlamadığını" söylemişti.