Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 6'ncı Orta Doğu gezisi kapsamında Tel Aviv'de; İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

Blinken'ın ayrıca acil ateşkes ve Gazze'ye daha fazla insanî yardım girmesini sağlayacak anlaşmadaki son durumu da ele alması bekleniyor

22 Mart 2024 13:55

T24 Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Refah'ta planladığı kara saldırısına alternatifleri görüşmek üzere Tel Aviv'e vardı. Bu, 7 Ekim'de savaşın başlamasından bu yana Blinken'ın bölgeye yaptığı 6'ncı ziyaret. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv'e indi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail Savaş Kabinesi ile yapacağı görüşmelerde İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yapmayı planladığı kara saldırısına alternatifleri paylaşacağını söylemişti. 

Blinken'ın ayrıca acil ateşkes ve Gazze'ye daha fazla insanî yardım girmesini sağlayacak anlaşmadaki son durumu da ele alması bekleniyordu. 

TIKLAYIN | Filistin Dışişleri: Blinken'ın Orta Doğu turu İsrail'e zaman kazandırıyor

TIKLAYIN | ABD, Gazze'de ateşkes için bastırırken İsrail Savunma Bakanı Gallant, Washington'a silah istek listesiyle gidiyor

Netanyahu-Blinken görüşmesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinin gündemde olduğu dönemde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

 

Orta Doğu turu kapsamında bugün İsrail'e giden Blinken, Tel Aviv'de Netanyahu ile görüştü.
İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Blinken'ın Netanyahu ile görüşmesi sonrası Savaş Kabinesi üyeleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Netanyahu-Blinken görüşmesinde ele alınan konulara ilişkin ise bilgi verilmedi.

Ne olmuştu?

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, şu anda 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği Orta Doğu turlarının altıncısında. Blinken, Çarşamba günü Veliaht Prens Muhammed bin Selman da dahil olmak üzere Suudi yetkililerle görüştükten sonra Perşembe günü Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ve Arap dışişleri bakanlarıyla görüşmek üzere Kahire'ye uçmuştu.