Dünya

ABD'de bir okul, derste Afro-Amerikalı bir yazarın kitabını işleyebilmek için velilerden yazılı izin istedi

15 Şubat 2024 14:10

T24 Dış Haberler

Florida'daki bir okul, ebeveynlerden çocuklarının Afro-Amerikalı bir yazarın kitabını okumasına izin vermelerini istemesi nedeniyle tepki çekti. 

Okul velisi Charles Walter, “Bunun için izin vermem gerekiyordu aksi halde çocuğum katılamaz mıydı?” yazarak izin belgesinin fotoğrafını X'te paylaştı. 

Form, etkinliği Salı günü saat 13.00'ten 13.30'a kadar kütüphanede yapılması planlanan "yüksek sesle okuma" olarak tanımladı. 

46 yaşındaki Walter, formun kızı Eva'nın Miami'deki okulundaki sınıf öğretmeninden geldiğini söyledi. Walter, bunu gördükten sonra öğretmene Eva'nın katılması için sözlü izin verdiğini ancak kızının imzalı formu geri vermemesi durumunda katılamayacağının kendisine söylendiğini söyledi.

Walter, "Kızım bana bundan bahsetmedi bile. Sıkıcı olacağını düşündüğü için imzalamamı istemedi" dedi. 

Bu gerekliliğin, Vali Ron DeSantis tarafından 2022'de yasalaştırılan Eğitimde Ebeveyn Hakları yasasına uymak için uygulandığı açıklandı. 

Destekleyenler, bunun ebeveynlere çocuklarının eğitimi üzerinde daha fazla kontrol sağladığını söylerken, bazı veliler ise buna karşı çıktı. 

DeSantis, ırkların okulda nasıl öğretilebileceğini sınırlayan bir yasa da dahil olmak üzere birçok eğitim meselesini içeren bir yasayı imzalarken, devlet okullarını liberal öğretiyle suçladı.

Diğer kızı da aynı okulda dördüncü sınıf öğrencisi olan Walter, geçmişte hiçbir çocuğun okulda yüksek sesle kitap okumaya katılması veya misafir konuşmacıyı dinlemesi için izin belgesi imzalamak zorunda kalmadığını söyledi. 

İzin formu politikası Miami-Dade County devlet okullarında Kasım ayından bu yana yürürlükte ve okulların, misafir konuşmacının bir sınıfı ziyaret etmesi de dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler için ebeveyn izni almasını gerektiriyor.