Dünya

ABD'de 2010'dan beri seri cinayetler işleyen katil yakalandı

15 Temmuz 2023 02:52

New York'ta bir mimar, eyaletin Long Island bölgesinde 2010’dan beri çözülemeyen en az 10 kişinin ölümüyle bağlantılı seri cinayetlerin zanlısı olarak gözaltına alındı.

ABD medyasında yer alan haberlerde, “Gilgo Beach cinayetleri” olarak bilinen ve 2010'dan beri en az 10 kurbanın kalıntısının bulunduğu cinayetler için zanlının bugün hakim karşısına çıkarılmasının beklendiği kaydedildi.

Long Island'ın güneyindeki sahilde 2010'dan sonra değişik zamanlar içinde 8 kadın ile bir erkek ve çocuk olmak üzere en az 10 insan kalıntısı bulunmuş, esrarı çözülemeyen bu “Gilgo Beach seri cinayetleri” halk arasında korkuya neden olmuştu.

New York Valisi Kathy Hochul da gözaltıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçekler ortaya çıktıkça, bu gece çok daha rahat uyuyacak bir topluluk olduğunu biliyorum. Ve hayatları alt üst olan, yakınlarına ne olduğunu sorgulayan bir çok aile, failin bir gün adalet önüne çıkarılacağını merak ediyordu” dedi.

CNN’e konuşan kaynaklar, gözaltındaki kişinin kimliğinin Rex Heuermann olduğunu söyledi.

Heuermann'ın Long Island'ta doğup büyüdüğü ve 1994’ten beri New York kenti merkezli mimarlık ve danışmanlık firması RH Consultants & Associates’in sahibi tescilli bir mimar olduğu bildirildi. (AA)