Dünya

ABD'de 18 kişinin öldürüldüğü saldırıların ardından Biden'dan, bir kez daha Kongre'ye silah kontrol yasası çağrısı

25 Ocak 2023 08:41

ABD Başkanı Joe Biden, son zamanlarda California'da toplamda en az 18 kişinin ölümüne neden olan bir dizi toplu silahlı saldırının ardından bir kez daha Kongre'yi, saldırı silahlarını yasaklayan yasa tasarısını geçirmeye çağırdı.

Biden, salı günü yaptığı açıklamada, "Son günlerde ikinci kez, California toplulukları sevdiklerini anlamsız bir silahlı şiddet eyleminde kaybetmenin yasını tutuyor" dedi.

Biden, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Jill ve ben California, Half Moon Bay'deki silahlı saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlar için taziyelerimizi sunuyor ve dua ediyoruz. California, son günlerde ikinci kez anlamsız bir silahlı şiddet eyleminde sevdiklerini kaybetmenin yasını tutuyor.

Güvenlik ekibimden aldığım brifingin ardından, ekibime yerel yetkililerin ve Half Moon Bay topluluğunun bu iğrenç saldırının ardından federal hükümetin tam desteğini almasını sağlama talimatı verdim. Dün, Senatör Feinstein - Senatörler Murphy, Blumenthal saldırı silahları için minimum satın alma yaşını 21'e çıkaran, 'Saldırı Silahları Yasak Yasası'nı yeniden sundular. ABD çapında şiddet daha güçlü eylem gerektirir. Bir kez daha Kongre'nin her iki kanadını da hızlı hareket ederek bu yasayı masama getirmeleri konusunda harekete geçmeye çağırıyorum.

Monterey Park´ta popüler bir dans salonunda 11 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan sadece iki gün sonra, bugün Half Moon Bay kentinde Zhao Chunli (67) adındaki saldırganın, yedi kişiyi silahla vurarak öldürdüğü açıklandı. (A.A)