Dünya

"Hangi ülkenin başkanı olduğunu mu karıştırdı?": Biden'dan "Tanrı Kraliçeyi korusun, adamım" gafı

17 Haziran 2023 10:53

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden'ın Cuma günü Hartford Üniversitesi'nde düzenlenen "Daha Güvenli Toplumlar Zirvesi"nde yaptığı açılış konuşmasının sonu tartışma konusu oldu.

Biden, sahnedeki son birkaç saniyesinde, çoğunluğunu silah reformu aktivistleri, silah şiddetinden kurtulanlar ve silahlı saldırı kurbanlarının ailelerinin oluşturduğu kalabalığa "Tanrı Kraliçeyi korusun, adamım" dedi. Britanya'da monarşiye bağlılığı göstermek için kullanılan, aynı zamanda ülkenin ulusal marşının ismi olan "Tanrı Kraliçeyi Korusun", Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından Charles'ın tahta geçmesiyle ""Tanrı Kral'ı Korusun" diye kullanılıyor.

Gaftan sonra bazı Twitter kullanıcılar, "Biden hangi ülkenin başkanı olduğunu mu karıştırdı" diye esprili paylaşımlarda bulundu.

Biden, 30 yıl içinde Kongre'den geçen en önemli silah yasası olan  Daha Güvenli Topluluklar Yasası'nın kabulünün birinci yılını kutlamak üzere cuma günü West Hartford'a gitmişti.

Beyaz Saray'dan e-posta yoluyla yapılan açıklamada ABD Başkanı'nın kalabalıktan birine yanıt verdiği, hava koşullarından dolayı tam bir konuşma yapamadığı belirtildi.

Biden sosyal medyada gündem olurken, 2017 yılının başından bir Kongre oturumunda da aynı sözleri söylemişti. Dönemin Başkan Yardımcısı olan ve görevini Trump yönetimine devretmeye hazırlanan Biden'ın, seçim oylarının sayılarak Trump'ın başkan ilan edilmesi için ortak oturumu kapatırken mikrofonunun açık kalmasıyla "Tanrı Kraliçe'yi Korusun" dediği görülüyor.