Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Harris'ten, "Biden 2024'te aday olmak için çok yaşlı" tartışmalarına yanıt

18 Şubat 2023 09:53

T24 Dış Haberler

ABD'de Joe Biden'ın aday olup olmaması gerektiği tartışılırken Başkan Yardımcısı Kamala Harris, "Biden tekrar aday olmaya niyetli olduğunu söyledi. Ben de onun başkan yardımcısı olarak aday olmaya niyetliyim" dedi.

2024'te Biden'ın aday olmaması durumunda ismi öne çıkacak isimlerden Harris, Münih Güvenlik Konferansı'nda NBC News'un sorularını yanıtladı.

Harris, "Bence Washington'dan gelen siyasi dedikodular yerine Amerikan halkının ihtiyaçlarına odaklanmalıyız" dedi.

Cumhuriyetçi Parti'de Donald Trump'ın karşısına resmi olarak adaylığını koyan tek isim olan 51 yaşındaki ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "yeni jenerasyon liderler" çağrısı yapmış ve 75 yaşın üzerindekilerin aday olmak için akıl sağlığı kontrolünden geçmesi gerektiğini söylemişti.

Buna yanıt olarak Haley'nin, "çok üzeri kapalı bir dil kullandığını" belirten Harris, "Ülkemizi gezerken gördüğüm şey, Amerikalıların hayatlarında ne olduğunu bilen ve çözüm üreten bir lider istediği" diye konuştu. 

Harris, "Biden tahminen sahip olduğumuz en yaşlı ve en güçlü başkanlardan biri. Kendisi Amerikan halkının ihtiyaçlarına karşılık verdi" dedi.

2024 seçimlerinde yeniden aday olması beklenen ABD Başkanı Joe Biden'ın, sağlık durumu ile ilgili merakla beklenen rapor bu hafta açıklandı. Kapsamlı testlerden geçen Biden'ın nispeten küçük bazı sağlık sorunları dışında ciddi fiziksel veya nörolojik sorunları olmadığı belirtildi.

Biden, 2024'te aday olur ve kazanırsa, dönemi dolduğunda 86 yaşında olacak.