Dünya

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut: Türkiye'de sivil toplum örgütlerini ve insan hakları savunucularını desteklemeye devam edeceğiz

17 Kasım 2023 10:35

T24 Dış Haberler

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB'nin Türkiye'deki sivil toplum örgütleri ve insan hakları savunucularına desteğini sürdüreceğini vurguladı. 

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 100. Yılında Azınlık Hakları Konferansı için bir video mesaj gönderen Nikolaus Meyer-Landrut, "Sivil toplum örgütleri, azınlık hakları dahil olmak üzere insan haklarının geliştirilmesi ve bu haklara saygı gösterilmesinde kilit rol oynayabilir ve oynamaktadır" dedi. 

Azınlık mensuplarının haklarına saygının Avrupa Birliği'nin temel değerlerinden biri  olduğunu vurgulayan Meyer-Landrut, "Bizler bu değeri hem AB içinde, hem de dışında destekliyoruz" dedi.

Büyükelçi, "AB'nin Türkiye'de sivil toplum örgütlerini ve insan hakları savunucularını desteklemeye devam edeceğinden emin olabilirsiniz" diye konuştu. 

Ayrımcılık karşıtlığını ve kapsayıcılığı teşvik etmek için yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Hrant Dink Vakfı'nı kutlayan Meyer-Landrut, "Rakel Dink'e, Dink ailesine ve Hrant Dink'in dostlarına, bu önemli görevi yılmadan sürdürdükleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.