Dünya

AB Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Cumartesi Anneleri'nin 975. buluşmasına gözlemci olarak katılacak

29 Kasım 2023 11:59

Avrupa Birliği Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve faillerin yargılanmasını talep eden Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın 2 Aralık’ta Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştireceği 975. hafta buluşmasına gözlemci olarak katılacak. 

Nacho Sánchez Amor, geçtiğimiz Ekim ayında Avrupa Parlamentosu’nda Cumartesi Anneleri/İnsanları, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) temsilcileriyle bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından İHD ve TİHV, Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Barışçıl Toplanma Özgürlüğü’nün İzlenmesine İlişkin Kılavuzu’nda belirtilen prensipler doğrultusunda Nacho Sánchez Amor’u Türkiye’ye davet etmişti. 

İnsan hakları örgütlerinin bu davetini kabul eden Sánchez Amor, Cumartesi Anneleri’nin/İnsanları’nın 2 Aralık’ta Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştireceği 975. hafta buluşmasına gözlemci olarak katılacak. 

Nacho Sánchez Amor Kimdir?

Nacho Sánchez Amor, 2019 yılından bu yana üyesi olduğu AP’nin Dış İlişkiler Komitesi, İnsan Hakları Alt Komitesi ile AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu ve Euronest Parlamenterler Meclisi’nde görev alıyor. AGİT’in Türkiye Seçim Gözlem Heyeti Başkanı olarak Haziran 2015 seçimlerini izleyen Sánchez Amor, Eylül 2019’dan beri AP’nin Türkiye Daimi Raportörlüğü görevini üstlenmiş durumda. 

TIKLAYIN | AP Türkiye Raportörü Amor, vize serbestisi için TMK reformunu hatırlattı: AKP’ye göre Türkiye’nin yüzde 50’si terörist; AB de bazı gruplara vize kolaylığı sağlamalı