Dünya
BBC Türkçe

95. Akademi ödülleri: Oscar töreninden yedi özel an

14 Mart 2023 07:23

Nadine Yousif
BBC News

Akademi Ödülleri töreni bu yıl da duygusal konuşmalar, tarihi kucaklaşmalar, sürprizli anlar ve muhteşem ve tuhaf film klipleriyle doluydu. İşte Hollywood yılının en büyük gecesinden seçtiklerimiz:

Tarihi bir kucaklaşma: Harrison Ford - Ke Huy Quan

Pazar geceki tören Ke Huy Quan için, çok eski dostu Harrison Ford'la yeniden buluşmak için bulunmaz bir fırsattı.

Oscar törenine damgasını vuran Everything Everywhere All at Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmindeki rolüyle en iyi yardımcı oyuncu ödülüne layık bulunan Ke Huy Quan, çocukluğunda Harrison Ford ile, Indiana Jones and the Temple of Doom filminde oynamıştı.

Sinemaya yirmi yıl ara verdikten sonra ilk kez Everything Everywhere filmiyle beyaz perdeye dönen oyuncu, törende heyecanla sahneye koşarak, kendisine ödülünü veren Harrison Ford'la kucaklaştı.

Ke Huy Quan ve Harrison Ford

Lady Gaga sahneye makyajsız çıktı

Top Gun Maverick filmi için yaptığı Hold My Hand (Elimi Tut) şarkısıyla En İyi Orijinal Şarkı dalında ödül alan Lady Gaga, tören öncesinde ve törendeki kıyafetlerindeki farklılıkla dikkat çekti.

Tören için siyah, şeffaf derin dekolteli Versace elbise ve koyu makyaj tercih eden Lady Gaga, ödül alan şarkısını söylemek için sahneye makyajını silip, kot ve sade bir tişört giymiş olarak çıktı.

Lady Gaga siyah Versace elbibesiyle
Lady Gaga filmde makyajsız ve kot-tişörtten ibaret kılığıyla

Hugh Grant nemlendiricinin faydalarını anlattı

Hugh Grant ve Andie MacDowell

İngiliz oyuncu Hugh Grant'ın şakaları törenin yapıldığı Dolby Tiyatrosu'ndaki kalabalığı epey neşelendirdi.

Dört Düğün bir Cenaze filminde birlikte oynadığı Andie MacDowell'la beraber En İyi Yapım Tasarımı ödülünü sunarken Grant "Bu sunuşun ikili bir amacı var. Birincisi iyi bir nemlendiricinin ne kadar hayati bir önem taşıdığını sergilemek. Andie her gün kullandı, ben kullanmadım" dedi.

Grant daha önceki saatlerde verdiği bir mülakatta ise çok kısa süre (üç saniye) göründüğü Glass Onion: A Knives Out Mystery filminden bahsederken, filmin sevip sevmediği sorulduğunda "Eh" diye cevapladı.

John Travolta'nın Grease'deki rol arkadaşı Newton-John'a gözü yaşlı övgüsü

travolta

Geçen yıl hayatını kaybeden Hollywood şahsiyetlerinin anıldığı bölümü sunarken, John Travolta, yıldızının parladığı Grease filminde başrolleri paylaştığı Olivia Newton John'u duygusal bir konuşmayla andı.

Newton John'un filmde söylediği efsane şarkının sözlerine atıfla "Sana hâlâ umarsızca bağlıyız" dedi.

Jimmy Kimmel geçen yılki tokat olayını hatırlattı

Akademi Ödülleri törenini sunan Jimmy Kimmel geçen yılki törene damgasını vuran Will Smith'in sahnede Chris Rock'a tokat attığı sahneyi de anmadan geçmedi.

Kimmel "Sizlerin eğlenmesini, güvenli hissetmesini ve en önemlisi benim güvende hissetmemi istiyoruz. Onun için de çok sıkı kurallarımız var" dedi:

"Bu şov sırasında herhangi biri bu salonda bir şiddet sergilerse ona en iyi oyuncu Oscar'ı sunulacak ve 19 dakika konuşma süresi verilecek.

"Şaka şaka. Akademi'nin bir kriz ekibi var. Beklenmedik bir şey olur ya da şiddet içeren bir şey yaşanırsa, yerinizde oturun ve hiç bir şey yapmayın. Hatta saldırganı kucaklayabilirsiniz."

... ve sahneye bir eşek çıkardı

Kimmel, daha sonra İrlanda filmi Banshees of Inisherin'den bahsederken sahneye bir eşek getirdi.

Kimmel "Kendisi, sertifika sahibi bir destek eşeği. en azından İrlanda'dan getirirken uçağa bindirebilmek için havayolu şirketine böyle söyledik. Eğer üzgünseniz ya da kucaklaşmaya ihtiyacınız varsa... Haydi bakalım seni dönüş uçağına bindirelim" diye konuştu.

Cocain Bear filminin ayısı sahnede

Elizabet Banks ve boz ayı
 

Elizabeth Banks En İyi Görsel Efekt ödülünü hiperaktif bir boz ayıyla birlikte sundu.

Banks "Yakında Cocaine Bear (Kokain Ayısı) adlı bir film yönettim ve görsel efektler olmadığı zaman, ayı böyle görünüyor" diye espri yaptı.

An Irish Goodbye oyuncusuna doğum günü şarkısı söylendi

An Irish Goodbye filminin yapımcı ve oyuncu James Martin

En İyi Kısa Film ödülüne layık görülen An Irish Goodbye'ın (Bir İrlanda Vedası) yönetmenleri, ödül konuşmalarında, oyunculardan James Martin'e doğum günü şarkısı söyledi.

Yönetmen Ross White, emeği geçenlere teşekkürlerini sunduktan sonra "Bu ödül bugün aslında ikinci en önemli konu. Çünkü bugün bu adamın doğum günü" diyerek Martin'i işaret etti.

White "Konuşma süremizin kalan kısmını James için doğum günü şarkısı söyleyerek kullanmak istiyoruz" dedi ve izleyicilerle beraber söylemeye başladı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir