Dünya

6 yaşındaki refakatsiz çocuk yanlış uçağa bindirildi

Altı yaşındaki bir çocuk, Spirit Airlines'ın yanlış uçağına bindirildikten sonra, ABD'nin yanlış şehrine tek başına uçtu.

27 Aralık 2023 13:07

T24 Dış Haberler

6 yaşındaki Casper'ın Perşembe günü büyükannesi Maria Ramos'la buluşmak için Philadelphia Uluslararası Havaalanından Fort Myers'taki Southwest Florida Uluslararası Havaalanına gitmesi gerekiyordu. Havayolu tarafından yanlış uçağa bindirildikten sonra kendini Fort Myers'tan arabayla dört saat uzaklıktaki Orlando kentinde buldu. Spirit Havayolları özür diledi ve büyükannesine Casper'ı alma yolculuğunun masraflarını karşılamayı teklif etti. 

Casper'ın binmesi gereken uçak indikten sonra torununun orada olmaması Ramos'u paniğe sürükledi. Fort Myers'taki bir televizyon kanalı olan WINK-TV'ye konuşan Ramos, "Uçağın içinde uçuş görevlisinin yanına koştum ve ona 'Torunum nerede? Philadelphia'da size teslim edildi mi?' diye sordum." dedi. Uçuş görevlisinin kendisine "Hayır, yanımda çocuk yoktu" dediğini söyledi.
 
Casper, Orlando'ya iner inmez büyükannesine telefon etmeyi başardı. Ramos daha sonra torununu almak için Fort Myers'tan yola çıktı. Ramos, "Beni aramalarını ve torunumun Orlando'ya nasıl geldiğini bana bildirmelerini istiyorum" dedi.
 
Spirit Havayolları özür dileyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tüm misafirlerimizin taşınmasının güvenliğini ve sorumluluğunu ciddiye alıyoruz ve dahili bir soruşturma yürütüyoruz. Bu deneyimden dolayı aileden özür dileriz. Bu tür aksilikler nadirdir ancak refakatsiz çocuklar ve diğer yolcular geçmişte yanlış uçuşlarda seyahat etmişlerdir."
 
2009 yılında iki farklı refakatsiz yolcu da ABD'de Continental Airlines'ın yanlış uçuşlarına yerleştirildi. Havayolu "personel arasındaki iletişim eksikliğini" suçladı. 2019 yılında da bir çocuk, İsveç'e seyahat etmesi gerekirken United Airlines'ın Almanya'ya giden uçağına bindirildi.