Seçim 2024

AKP'li adayın çekilme kararının ardında yatan "50 milyon dolar borç" iddiası

19 Şubat 2024 10:25

AKP'nin Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Yener'in adaylıktan çekilmesinin ardında 50 milyon dolar borcu olduğu olduğu iddiası olduğu konuşuluyor.

4 Şubat 2024 tarihinde resmi olarak adaylığını açıklayan iş insanı Yener, 90’ın üzerinde icra dosyası ve milyonlarca borcu ile gündeme geldi. Yener, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti Elbistan Belediye Başkanlığı Adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte bana kucak açan dost, arkadaş ve Elbistanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın ve partimizin yanındayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanmıştı.

Yener'in adaylıktan çekilme kararının, seçim çalışmaları sırasında sosyal medyada yapılan eleştirilere ve eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın tepkilerine dayandığı ifade ediliyor. Doğan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ya çekilecek ya da çekecekler. Sabır" ifadelerini kullanması ve Yener'in 50 milyon dolarlık borcu olduğu iddiaları, adaylık sürecini olumsuz etkiledi..

Seçim çalışmaları sırasında Elbistanlılar tarafından "Borcunu biz mi ödeyeceğiz?" şeklinde ifadeler ile tepki gösterildiği belirtiliyor.