Kültür-Sanat

4 yıldır kapalı gişe sahnelenen Amadeus 5’inci sezon öncesi turneye çıkıyor

16 Ağustos 2023 11:52

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment iş birliği ile 4 yıldır seyircinin ilgisi ile kapalı gişe sahnelenen “Amadeus” oyunu, Anadolu turnesine çıkıyor. 16-17 Ağustos tarihlerinde Ankara’dan başlayacak olan turne sırasıyla Bursa, Antalya ve İzmir’de sanatseverlerle buluşacak.

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesini anlatan Amadeus, Anadolu turnesine Ankara ile başlıyor. Amadeus, 16-17 Ağustos tarihlerinde Ankara Oran Açıkhava Sahnesi’nde iki gece seyirci ile buluştuktan sonra eylül ve ekim aylarında sırasıyla Bursa, Antalya ve İzmir’de sahne alacak. Salieri karakterini Selçuk Yöntem’in sahneye taşıdığı, Amadeus’u Tansu Biçer’in canlandırdığı oyunda, Costanze karakterinde Ankara ve Bursa’da Özlem Öçalmaz, Antalya ve İzmir’de Dilan Çiçek Deniz yer alacak.

Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertaiment ortak yapımı ile tiyatroseverlerle buluşan Amadeus, 10 Ekim’de 5’inci sezona İstanbul Zorlu PSM’de merhaba diyecek.

Anadolu turnesi programı:

16 Ağustos 2023, Çarşamba / Oran Açıkhava Sahnesi, Ankara / 21.00
17 Ağustos 2023, Perşembe / Oran Açıkhava Sahnesi, Ankara / 21.00
7 Eylül 2023, Perşembe / Bursa Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu, Bursa / 21.00
24 Eylül 2023, Pazar / Antalya Açıkhava, Antalya / 21.00
25 Eylül 2023, Pazartesi / Antalya Açıkhava, Antalya / 21.00
7 Ekim 2023, Cumartesi / Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu, İzmir / 21.00
8 Ekim 2023, Pazar / Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu, İzmir / 21.00

Oyun hakkında

18. yüzyılda Viyana'da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin çatışmasını ele alan, Peter Shaffer'in yazdığı, usta yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği Amadeus oyununun başrollerini Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Tansu Biçer (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Dilan Çiçek Deniz / Özlem Öçalmaz (Constanze Weber) üstleniyor.

Amedeus, kalabalık oyuncu kadrosu, sahne önünde 35, sahne arkasında 35 kişiden oluşan toplam 70 kişilik dev ekibiyle 4 sezondur en çok ses getiren prodüksiyonlarından biri…

Dünya müzik tarihine yön veren deha Mozart, gündelik hayatında sıra dışı bir karakterdir. Yaşamı ile müziği zıt kutuplarda ilerleyen Mozart, adeta bir "tutunamayan" profili çizmektedir. Mozart’a göre çok daha disiplinli ve müzik konusunda hırslı olan Salieri ise ‘müziğin tanrısı’ kadar başarılı olamamaktadır. Mozart ve Salieri aradında zamanla farklı bir ilişki kurulacaktır. Müzik konusunda yüce bir yeteneğe sahip olan Mozart ile Salieri’nin ilişkisine odaklı yapım olan Amadeus, sanat ile sanatçının kişiliği arasındaki ilişkiye odaklanan ve usta müzisyenin yaşamını, Salieri üzerinden anlatan bir klasik.