Dünya

26. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu Rusya'da başladı

15 Haziran 2023 10:50

Küresel ekonomi gündemindeki kilit konulara odaklanan 26. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çarşamba günü başladı.

Bu yılki etkinlik "Adil Bir Dünyanın Temeli Olarak Egemen Kalkınma" teması altında "Gelecek Nesiller İçin Güçlerimizi Birleştirmek" alt başlığıyla düzenleniyor. Toplantılar 17 Haziran'a kadar devam edecek.

Her yıl düzenlenen forum, iş dünyası liderlerini, bilim insanlarını, girişimcileri, siyasetçileri ve kamuoyunun önde gelen isimlerini bir araya getirerek hem Rusya hem de küresel ekonomideki kilit konuları tartışıyor.

Bu yılki konuk ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri olacağı forumda paneller, yuvarlak masa toplantıları, televizyon tartışmaları, yabancı ortaklarla ikili iş diyaloğu faaliyetleri düzenleneceği bildirildi. Toplantılara Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika ülkelerinin oluşturduğu BRICS teşkilatı, Şanghay İşbirliği Örgütü , Avrasya Ekonomik Birliği ve Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek.

1997'den bu yana düzenlenen etkinlik 2005'ten bu yana Rusya Devlet Başkanı'nın himayesinde ve katılımıyla gerçekleştiriliyor.