Dünya

16 yaşındaki öğrencisiyle cinsel ilişki yaşayan beden eğitimi öğretmeni, ömür boyu meslekten men edildi

19 Mart 2024 09:10

T24 Dış Haberler

İngiltere'de bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 32 yaşındaki Erin Hebblewhite, 16 yaşındaki kız öğrencisini cinsel istismardan ötürü suçlu bulundu. 

Hebblewhite, Leyton'daki Connaught Kız Okulu'nda okuyan genç kıza cinsel ilişki için baskı uygulayan öğretmen, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hebblewhite'ın ayrıca suistimal kurulunun mesleğe dönmesini yasaklamasının ardından bir daha asla öğretmenlik yapamayacağı da belirtildi. 

Öğretim Düzenleme Kurumu (TRA), kadının İngiltere'nin herhangi bir yerinde öğretmenlik yapmasını yasakladı ve öğretmenlik yapma hakkının geri kazanılması için başvuruda bulunabilmesinin de önünü tamamen kapattı. 

Snaresbrook Kraliyet Mahkemesi, Hebblewhite'ın kız öğrencisini bir ilişki içine sürüklediğine karar verdi. Mahkemede, öğretmenin kızla ilk kez Sevgililer Günü'nde dışarıda yemek yerken bir restoranın tuvaletinde seks yaptığı iddialarını dinledi. 

Bu ilişki, genç kızın görünüşü ve davranışlarındaki değişikliklerden endişe duyan ailesinin telefonuna el koyup Hebblewhite'dan gelen mesajları bulması üzerine ortaya çıktı.

Hebblewhite, 16 yaşındaki öğrencisiyle dört cinsel aktivite ve genç kızın uygunsuz fotoğraflarını çekme suçlamasını kabul etti.

Hebblewhite, suçlamalardan önce yılın öğretmeni ödülüne layık görülmüştü. Mahkeme, Hebblewhite'ın davranışlarından dolayı herhangi bir pişmanlık duymadığını ve bu suçun kendisini "öğretmenlikle uyumsuz" hale getirdiğini söyledi.