Dünya

159 kedi besleyen Fransız çiftin evcil hayvan beslemesi yasaklandı

04 Nisan 2024 07:47

T24 Dış Haberler

Fransız bir çift, düzinelerce hayvanı kötü koşullar altında tutmaktan dolayı bir yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Nice'te yaşayan çift, 80 metrekarelik dairelerinde 159 kedi ve 7 köpek besliyordu.

Geçen yıl hayvanların pislik içinde yaşadığı, birçoğunun susuz kaldığı, yetersiz beslenmeden muzdarip olduğu veya parazitlerle enfekte olduğu ortaya çıktı. Hakim, çiftin hayvanlara uygun şekilde bakamadığına karar verdi. 

68 yaşındaki kadının ve 52 yaşındaki adamın evcil hayvan beslemeleri de kalıcı olarak yasaklanırken, hayvan hakları hayır kurumlarına 150 bin euro ceza ödemelerine karar verildi.

Geçen yıl polis, çiftin evinde yaşanan bir anlaşmazlığa müdahale ettiği esnada her odada düzinelerce hayvan bulunduğu ortaya çıktı. Yetkililer her yerde hayvan dışkısı olduğunu bildirdi. Sağlık durumları kötü olan kedi ve köpeklerin bazıları öldü.

Müfettişler banyoda iki kedi ve iki köpeğin cesedini bulduklarını belirtirken, psikiyatrik değerlendirmeler sonucunda çifte "Nuh sendromu" tanısı konuldu. Bu sendrom, hayvanları kurtarmaya yönelik psikolojik bir ihtiyaç olarak görülüyor. 

Savcılar 18 ay hapis cezası talebinde bulundu. Çift, 2014 yılında 18 metrekarelik bir stüdyoda 13 kedi ve bir köpekle yaşadıkları gerekçesiyle soruşturulmuştu.