Gündem

13 yılda 8 bakan eskitti: Çukurova Havalimanı inşaatı yine tamamlanamadı

"Bu proje AKP'nin seçim yatırımı haline gelmiştir"

24 Şubat 2024 07:51

Çukurova Havalimanı Projesi, Adana ve Mersin arasındaki Tarsus ilçesinde 13 yıldır tamamlanamayan ve sekiz ulaştırma bakanının değiştiği, gecikmelerle dolu bir inşaat haline geldi. Proje için ilk temel atma töreni yapıldığından bu yana, havalimanının açılışı birçok kez ertelendi ve farklı tarihlerde yeni açılış vaatleri verildi.

Ocak 2024 de ertelendi

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, son Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun "Ocak 2024" olarak duyurduğu açılış tarihi de gerçekleşmedi. Havalimanı, 357 milyon Euro maliyetle Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edildi ve AKP'nin yerel seçimlerdeki vaatleri arasında yer aldı.

Geçtiğimiz hafta Mersin Valisi, havalimanı inşaatının tamamlandığını ve açılış için Cumhurbaşkanı'ndan tarih beklediklerini açıklarken, Tarsus Kaymakamı inşaatın devam ettiğini, tamamlanmadığını belirterek alandan fotoğraflar paylaştı.

"Seçim yatırımı oldu"

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM'de yaptığı açıklamada, hükümetin 13 yıldır projeyi tamamlamayarak halkı oyaladığını ve Çukurova Havalimanı'nın AKP'nin seçim yatırımlarından biri haline geldiğini ifade etti. Kış, havalimanının 2013'teki Akdeniz Oyunları'na yetiştirilme hedefinin başarısız olduğunu, sonraki yıllarda verilen açılış tarihlerinin de tutturulamadığını belirtti.