Gündem

"12 milyonluk araba" iddiasına Sinan Oğan’dan açıklama geldi

20 Eylül 2023 16:12

Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nı destekleyen Sinan Oğan’ın, "12 milyon liralık" araca bindiği iddia edilmişti. Oğan'dan açıklama geldi.

Söz konusu iddiayı köşesine taşıyan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, sosyal medya hesabından Sinan Oğan'ın kendisine ulaştığını söyleyerek, açıklamasını şu şekilde iletti:

"Sinan Oğan, bu sabah gönderdiği mesajda söz konusu otomobilin 2017 model ve 6 milyon lira değerinde olduğunu, seçimden önce sahip olduğu benzer fiyatta bir otomobilin yerine aldığını yazdı.

Yazıyı yazarken aracın 2023 model olduğunu varsayarak kontrol etmiştim.

2023 model (Mercedes S400 d 4matic) otomobilin 12 milyon olduğunu tespit edince de kaynağımın söylediği rakamı doğru kabul etmiştim.

Fiyat konusundaki hatamı düzeltir, özür dilerim."

"Deniz Bey'in dediği fiyatlardaysa hemen satayım"

Zeyrek'in açıklamasının ardından Oğan da sosyal medya hesabından söz konusu iddiayı yalanladığı bir açıklama yaptı.

Oğan, "Eğer bu araç Deniz beyin dediği fiyatlardaysa hemen satabilirim. Hatta bırakın 12 milyonu, 10 milyona, hatta 9 milyona ve hatta 8 milyona satmaya hazırım" dedi. 

Oğan'ın açıklaması şöyle:

"Gazeteci Deniz Zeyrek bize sorup doğrulama gereği duymadan yaptığı yanlış haberi düzeltmek durumunda kaldı. Bindiğim 2. El araç meclisteki bir çok CHP milletvekilinin aracından daha eskidir. Eğer bu araç Deniz beyin dediği fiyatlardaysa hemen satabilirim. Hatta bırakın 12 milyonu, 10 milyona, hatta 9 milyona ve hatta 8 milyona satmaya hazırım. Aracın bozuk parçalarını değiştirme masraflarına rağmen pazarlık yapalım, aracı alayım diyen olursa daha aşağısına da satmaya hazırım :)

Ayrıca bu yanlış haber üzerinden bizi linçleyen siteler şimdi lütfen bu yanlışı düzeltsinler."