Spor yazarları, Galatasaray - Pendikspor maçını değerlendirdi: Nerede Fenerbahçe maçında aşırı konsantre olan Pendikspor? Nerede dün akşam faul bile yapmayan Pendikspor?

Süper Lig'in 33. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Pendikspor karşı karşıya geldi. Spor yazarları, Galatasaray'ın sahasında 4-1'lik skorla kazandığı maçı değerlendirdi

22 Nisan 2024 07:00

112

SPOR YAZARLARI, GALATASARAY - PENDİKSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: NEREDE FENERBAHÇE MAÇINDA AŞIRI KONSANTRE OLAN PENDİKSPOR? NEREDE DÜN AKŞAM FAUL BİLE YAPMAYAN PENDİKSPOR?

212

Ligde takımlarımızın büyük çoğunluğu futbol açısından çok yetersiz. Dün bununla ilgili bir örnek daha yaşadık. Galatasaray'da iki kişilik pres yapan Torreira ve Nelsson başta olmak üzere sağlam geri dörtlü, önden defansif yardım gelmese de 5 kişiyle birçok sayıdaki rakip atakları 1 gol dışında önlemeyi başardılar. Barış Alper yüksek fizik gücüyle takımın ofansif yükünü taşıyor. Genç hakem Direnç Tonusluoğlu çok başarılı ve cesur bir yönetim gösterdi. (Ömer Üründül | Sabah)

312

Pendik sezonun en çok konuşulan maçlarından biri olan Fenerbahçe karşılaşmasından farklı olarak daha açık bir futbol sergiledi. Bu da onlara Galatasaray’ın kötü futboluna rağmen pahalıya patladı. İşte Galatasaray için kötü geçen dakikalar da kalite farkı ortaya çıktı. O ana kadar sahada olmayan Icardi, orta alanda kendi başlattığı atakta toplu buluştu ve ceza alanının dışından kadife yumuşaklığı ile topu köşeye bıraktı. Tam bir büyük takım ve büyük futbolcu özelliği oldu bu dakika. Ondan sonra da işler kolaylaştı. Pendikspor’un gardı iyice düştü. (Halil Özer | Milliyet)

412

Galatasaray takımının gördüğümüz kadarıyla en büyük özelliği ‘ben bu maçı kazanacağım’ dediği an tempoyu yükseltiyorlar, yıldızlar sahneye çıkıyor ve rakibi etkisizleştirip çok rahat goller buluyorlar. Dün bunu pek yapmadılar, genelde rölantide oynadılar. Herhalde kart sınırında olan futbolcular da çekinerek mücadele ettiler. Bunun mutlaka etkisi olmuştur. Ama ligde bu saatten sonra artık ‘iyi futbol, kötü futbol’ dememek lazım. Zirveye oynayanlar kazanmak için oynuyor. Bir de buna sakatlanma korkusunu ekleyin, hiç eleştiriye gerek yok. Ailesinden öğrendim, Barış Alper’in bütün hayatı evi ve Florya’ymış. Bu oyuncu kendini müthiş geliştiriyor. Her şeyden önemlisi vücudunu çok iyi kullanıyor. Herhalde Avrupa Şampiyonası’ndan sonra yurt dışına transfer olur. Sonuçta zirve yarışı böyle devam edecek. Galatasaray kalan 5 maçı kazanırsa şampiyonluğa ulaşacak. Hesap ortada. Fenerbahçe son 6 maçını kazanırsa o şampiyon olacak. Başka hesaplar yapmanın gereği yok... (Osman Şenher | Milliyet)

512

Galatasaray çok rahat Fenerbahçe'yi averaj olarak geçecek bir skor alabilirdi ama olmadı. Bundan sonra Fenerbahçe ile Galatasaray arasında artık iyi futbol, kaliteli futbol hepsi hikâye… İki takım da çıkacak, çatır-çutur oynayacak ve kozlarını bitime bir hafta kala birbirleriyle oynayacakları maça bırakacaklar. Galatasaray bu açıdan biraz avantajlı. Rakipleri daha kolay. Fenerbahçe'ninki bir tık daha zor. (Erman Toroğlu | Sabah)

612

Galatasaray, Pendik'i rahat yendi. Son vuruşlarda biraz dikkatli olsalardı maç 6-7 olurdu. Tuhafıma giden şu; nerede o Fenerbahçe karşısında ısıran, sürekli faul yapan, oyunu soğutan, vakit geçirmek için taktik varyasyonlara başvuran Pendik, nerede dün geceki Pendik. Oyunu çirkinleştirmediler, beyefendi gibi oynadılar, neredeyse faul bile yapmadılar. (Ahmet Çakar | Sabah)

712

Galatasaray'ın ikinci yarıda girdiği pozisyonları ekrana getirsek "Ne oldu bu pozisyonlar" diye bir yarışma düzenlesek yarışmacıların cevapları kesinlikle "Gol oldu" şeklindedir. Maalesef Galatasaraylı oyuncular; Mertens, İcardi, Barış Alper, Ziyech, Torreira büyük fark yaratacak pozisyonlarda final vuruşlarını doğru yapmadı. Gündüzle gece gibi iki farklı Galatasaray izledik. İlk yarı Pendik takımının oyununu aşamayan bir Galatasaray vardı. Sahneye büyük golcü İcardi çıktı. Pikniklerde düzenlenen "Kendin pişir kendin ye" mangal partisi gibi orta sahadan aldığı topu atağa dönüştürdü. (Levent Tüzemen | Sabah)

812

İbrahim Üzülmez'in kötü savunma yapan takımı 5'te kazandığı korneri atmaya giderken rengini belli etti. Pendik Sapanbağları'nda bile Boşnak köftesi daha önce geliyor masaya. O dakikada oyunu ağırdan almak ve Yugoslav faulleriyle önde baskıdan kurtulan rakibin hızını kesmek. Alex Ferguson, United'ın evinde kötü oynadığı ilk yarılardan sonra hep aynı cümleyi kurardı: "İlk yarıda Old Trafford'a gelmemiştik." G.Saray da ilk 30 dakikada öyle yaptı, Alanya'nın bir deja vu'su gibi. Demirbay aksıyor, Ziyech top alamıyor, her şey kesme bıçağı Barış Alper ile yürüyordu. Baktı ki olacak gibi değil, İcardi fileto bıçağı gibi çıktı ortaya, pozisyonun mimarı ve bitireni olduğunda gelen rahatlama 5 dakika sonra ikinci golü getirdi. (Bülent Timurlenk | Sabah)

912

Galatasaray, Pendik engelini 4-1 ile aştı ve ligde üst üste 14. galibiyetini aldı. Cim-Bom, ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor’u devirerek maç fazlasıyla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5’e çıkardı. Sarı-kırmızılılar ilk yarım saat iyi değildi. 35’te gelen Icardi’nin harika golü, tabloyu tamamen değiştirdi. Galatasaray kendine geldi, taraftar müthiş desteğiyle 24. şampiyonluk için havaya girdiğini gösterdi. Okan Buruk son dakikalarda as oyuncularını kenara alıp Adana Demirspor deplasmanı öncesi korudu. (Nevzat Dindar | Milliyet)

1012

Pendikspor, Ivo Vieira döneminde bir sporsever için daha fazla seyretmeye değer bir takımdı. Topu talep ediyorlardı, büyük takım davranışı gösteriyor, iyi oyunla kazanmaya çalışıyorlardı puanları. Zaten Pendikspor’un bu sezon hanesinde yazan 30 puanın 22’sini Vieira kazandı; hem de Beşiktaş, Kasımpaşa, Adana Demir ve Samsun gibi iyi takımları yenerek... Ligin devre arasında Thiam ve Umut transferleri yapılınca takımını 4-4-2 oynatmaya başladı, üstelik genç Erencan’ı da kesmedi. Vieira’lı 19 müsabakada 6 galibiyeti var Pendik’in. Vieira’sız 14 maçtaysa tek bir galibiyetleri var (İstanbulspor’a karşı 90+7’de geldi o da). Vieira’yı kim beğenmeyip gönderdiyse o çok iyi anlıyor belli ki futboldan! (Uğur Meleke | Hürriyet)

1112

Dünya nüfusunun yüzde 4’ü kaygı (anksiyete) nedenli gerginlik ve sıkıntı yaşıyormuş. Yaklaşık 300 milyon insan gerginlik problemi ile başbaşa yani. Ciddi mesele. Türkiye’de ise 30 milyon Fenerbahçeli olduğunu var sayalım. Bir de Beşiktaşlılar’ı ve diğer rakipleri katalım. Neredeyse ülkemizin yüzde 50’sinden fazla kulüp taraftarı; yani Galatasaraylı olmayan tüm rakipler anksiyete ikliminde! Söz konusu rakam çok ciddi ve tehlikelidir. Başkanından yönetimine, oradan divan heyetine, tribünlerine, medyasına! Sarı-Kırmızılı camianın ne tür devasa bir gerginlik ortamına karşı mücadele ettiğini düşünebilir misiniz? Dün gece yine güveni tavan yapmış, sahadaki temsilcilerinden yüzde 100 emin, tamamen dolu tribünler. Yeşil çimler üzerinde ise ‘Bize güveniniz yeter’ diyen emekçiler... Galatasaray‘ın ömrümce şahit olduğum rakiplerce idrak edilemeyen muhteşem gizi, kesinlikle budur diye düşünüyorum. Doğru ve yürekten iletişim, güven. (Oğuz Dizer | Fanatik)

1212

Barış Alper Yılmaz atletizmi diye bir gerçek var. Her geçen gün ileriye doğru bir adım daha atıyor. Fizik kalitesi Süper Ligin çok üzerinde seyrediyor. Pendik’e karşı geçen hafta Alanya maçını bitirdiği yerde yani sol forvette başladı ve yine harika bir iş çıkardı. Barış Alper Yılmaz’ın ideal pozisyonu nedir diye sorarlarsa sanırım sahanın her yeri denebilir. Son yıllarda ligimizde bu kadar çok pozisyonu aynı anda bu kadar iyi oynayan başka bir futbolcu olmamıştı doğrusu. Barış Alper’in bu formu Ziych’in sağlığına kavuşmasıyla birleşince kabak Kerem Aktürkoğlu’nun başına patlamış gibi görünebilir. Ama Kerem’in formayı kaybetmesinin sebebi doğrudan Kerem’in kendisiyle ilgili. (Serkan Akcan | Fanatik)