Siyasilerden 1 Mayıs mesajları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla siyasiler mesaj yayımlamaya başladı. İşte o mesajlar:

01 Mayıs 2024 09:13

115

Siyasilerden 1 Mayıs mesajları

215

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: İstanbul’un ve Türkiye’nin üreten alınterileriyle ülkemizi sırtlayan işçileri ve emekçileri 1 Mayıs işçi bayramınız kutlu olsun 1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir beş yıl boyunca vatandaşını ayırt etmeden dayanışmacı belediyecilik’in en güzel örneklerini sergiledik sergilemeye devam edeceğiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak beş yıldır sendika süreçleri örnek şekilde yönetti göreve geldiğimizde 31.000 olan sendikalı çalışan sayısı bugün gururla ifade etmek isterim ki tam 83.000’e ulaşmıştır yedi iş kolundaki sekiz sendika sayısı 12 işkolunda 15 sendikaya çıkmıştır...

315

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde gerçekleştirdiğimiz 13’üncü Çalışma Meclisi yemeğine iştirak eden işçi, kamu görevlileri, işveren sendikaları ve konfederasyonlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, akademisyenlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Çalışma hayatında katılımcı sosyal diyalog anlayışının en önemli temsil mekanizmalarından birini Çalışma Meclisimiz oluşturuyor. Bugüne kadar 13 kez toplanan Meclisimiz, çalışma hayatına dair yol haritasının belirlendiği, sorunların tartışıldığı, çözüm önerilerinin getirildiği bir platform görevi üstlendi. Biz de hem Meclis toplantılarına iştirak ederek hem de taraflarla farklı vesilelerle bir araya gelerek gündemimizdeki konuları değerlendirdik. Çalışma hayatımıza dair kritik kararların arifesinde katılımcıların görüşlerine başvurduk. Çalışma Meclisimizin taraflarından gelen teklifler, tenkitler ve fikirler çerçevesinde meselelerimize çözüm yolları geliştirdik. Göreve geldiğimiz andan itibaren sürdürdüğümüz diyaloğu bugün de aynı yoğunlukla ve hassasiyetle devam ettiriyoruz. İşçisiyle, işvereniyle, memuruyla, esnafıyla, çiftçisiyle Meclis zemininde yaptığınız istişarelerin şimdiden ülkemiz, milletimiz ve çalışma hayatımız bakımından hayırlara vesile olmasını diliyorum.

415

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: Yasaklamayla egemenlik korunmaya çalışılıyorsa, zaten orada artık egemenlikten, muktedirlikten, iktidardan bahsedilemez. Baskıyla, güçle tesis edilen iktidarlar, eninde sonunda kaybetmeye mahkumdur!

515

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ: Tüm işçi kardeşlerimin #1MAYIS Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

615

DEM PARTİSİ EŞ GENEL BAŞKANI TÜLAY HATİMOĞULLARI: Saray’ın ve şürekasının şatafatı arttıkça, halk yoksullaşıyor… Milyonları açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden bu sömürü düzenini değiştireceğiz! 1 Mayıs’ta açlığa, yoksulluğa ve emek sömürüsüne karşı alanlardayız!

715

TİP: İşçi sınıfının bayramı yasaklanamaz! Taksim için, bayramımızı kutlamak için toplanmaya başladık.

815

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ: Cumartesiyi kazanacağız, Haftalık 35 saat çalışma, insanca yaşama taleplerimizi özlü biçimde ifade eden Birleşik Metal İş üyesi arkadaşlarımız neden tüm işçilerin 1 Mayıs’a katılması gerektiğini çok güzel anlatmışlar; "Sen Çocuğunu Patronundan Daha Fazla Görebilene Kadar Mücadele Edeceğiz"

915

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN: Alın teriyle ülkemizin yarınlarına bir tuğla koyan işçilerimizleyiz. Emeğinize Minnettarız.

1015

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT: Ömer Bolat

1115

İZMİR BELEDİYE BAŞKANI CEMİL TUGAY: Eşitlik ve adalet emek emek yükselecek. Yarınlar için birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarım başta olmak üzere tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

1215

SİNAN OĞAN: Alnının teriyle katma değer yaratan bütün iş kollarındaki emekçilerimizin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Emeğe olan saygının yeşertildiği, güvenli iş ortamının sağlandığı ve emek karşılığında daha adil bir ücretin alındığı güzel bir Türkiye diliyorum.

1315

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

1415

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ: Emekleri ve alın terleri ile ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan başta mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.

1515

CHP İSTANBUL ESKİ İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU