Gazeteci Uğur Dündar’a babalık davası açmıştı; "Annem 'Baban Uğur Dündar' dedi; sevgili olduklarının şahitleri var"

18 Nisan 2024 08:53

17

Gazeteci Uğur Dündar’a babalık davası açmıştı; "Annem 'Baban Uğur Dündar' dedi; sevgili olduklarının şahitleri var"

27

Gazeteci Uğur Dündar’a babalık davası açan Dilara G. Konuştu. “Annem, bana babamın Uğur Dündar olduğunu söyledi, baba adayı olarak da başka kimseyi göstermedi” diyen Dilara G. “Annemin ve o döneme şahit kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Uğur Bey'e dava açmaya karar verdim. Annem ile bir süre sevgili olmuşlar, buna şahit insanlar var” dedi.

37

Metin Akpınar’ın yıllar sonra ortaya çıkan kızlarından Duygu Nebioğlu’nun, ablasının babasının da ünlü birinin olduğunu söylemesinin ardından gazeteci Uğur Dündar hakkında babalık davası açıldığı ortaya çıktı. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Son sözü söyleyecek kurum olan adli tıp kurumu DNA incelemesini bitirdi ve biyolojik babalık iddiasını reddetti. Benim ve Avukatım Murat Ergün için konu kapanmıştır” dedi.

47

Duygu Nebioğlu, sonuca itiraz edeceklerini belirtirken, davayı açan Dilara G. Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuştu.

57

"En büyük temennim annemin bulunması. Annem Suphiye Orancı ortaya çıkarsa zaten her şey çözülecek. Annemin ailesi bizden annemizi saklıyor. Kendileri onunla sürekli görüşüyorlar ama bizim irtibata geçmemizi istemiyorlar” diyen Dilara G., şunları söyledi:

67

“Bir diğer nokta ise, ben durduk yere Uğur Bey'e babalık davası açmadım. Annemin ve o döneme şahit kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Uğur Bey'e dava açmaya karar verdim. Annem ile bir süre sevgili olmuşlar, buna şahit insanlar var. Annemin bizzat kendisi bana babamın Uğur Dündar olduğunu söyledi. Ben güçlü bir kadınım, hukuk mücadeleme devam edeceğim. Annem baba adayı olarak Uğur Dündar dışında kimseyi de göstermedi. Beni büyüten aileyi incitmemek için bekledim dava açmayı. Ne zaman yuva kurdum, annelik duygusunu tattım, o zaman biyolojik babam için dava açmaya karar verdim."

77

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/tuba-kalcik/2024/04/18/beni-buyuten-aileyi-incitmemek-icin-bu-kadar-bekledim