Emekliler için ilk destek yürürlükte: Yeni dönem nasıl olacak?

Emekliler için açıklanan yeni desteklerden ilki, dün yürürlüğe girdi. Buna göre emeklilere, yıl sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirim sağlanacak. Peki diğer destekler 1 Temmuz zam dönemi öncesine yetişecek mi?

22 Mayıs 2024 08:46

16

Emekliler için ilk destek yürürlükte: Yeni dönem nasıl olacak?

26

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre emeklilere yaz aylarında 1 ay boyunca ücretsiz KYK yurtlarında konaklama, kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden yüzde 15 indirimli faydalanma, PTTcell’den emeklilere özel paket, PTT Kargo’da indirim, emekli kart ile fatura ödemeleri, eczane, market, giyim mağazalarında yapılan alışverişlerde indirim sağlanacak.

36

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ilk destek yürürlüğe girdi. Emekliler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesisleri yıl sonuna kadar yüzde 15 indirimli kullanacak. Peki emeklilere yeni destekler 1 Temmuz yeni zam dönemi öncesi hayata geçer mi? En düşük emekli maaşı için beklentiler neler?

46

eminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pakette KYK yurtlarında konaklamadan, giyim alışverişine, ulaştırmaya kadar birçok alanda indirimler ve alım gücünü artırıcı hususların olduğunu hatırlatan Bayram, ''Emeklilere ne kadar oransal artış yaparsanız yapın bu enflasyon olarak geri dönüyor ve emeklilerin alım gücünü düşürüyor. O yüzden oransal artış yapılmasındansa emeklilerin alım gücünü artırıcı önlemler alınması daha yerinde olacaktır'' dedi. Bayram'ın ifadeleri şu şekilde:

56

DİĞER DESTEKLER NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK? ''Alınan kararlar kısa süre içerisinde hayata geçecek. PTTcell, giyim mağazaları ile ilgili anlaşmalar, marketlerle ilgili anlaşmalar ilerleyen vadede hayata geçecektir diye düşünüyorum.''

66

DESTEKLER 1 TEMMUZ’DAN ÖNCE GELİR Mİ? ''Ben açıklanan bu paketlerin 1 Temmuz öncesi yürürlüğe gireceğini düşünüyorum. Bundan sonrası için açıklanacak yeni paketlerin ise bu yıl içerisinde sırasıyla hayata geçeceğini düşünüyorum.'' Kaynak: Milliyet