Avrupa’yı yer altından birbirine bağladığı iddia edilen gizemli yapı: Erdstall Tünelleri'nin sırrı

Bazı bilim insanları, Erdstall Tünelleri'nin İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzandığını iddia ediliyor.

25 Nisan 2024 12:19

18

Avrupa’yı yer altından birbirine bağladığı iddia edilen gizemli yapı: Erdstall Tünelleri'nin sırrı

28

Alman arkeolog Heinrich Kusch, Secrets Of The Underground Door To An Ancient World (Antik Dünya’ya Açılan Yer Altı Kapısının Sırları) isimli kitabında ilginç bir tarihi yapıdan bahsediyor.

38

Erdstall Tünelleri olarak isimlendirilen gizemli yapılar, kimilerine göre eski medeniyetlerin sanılandan çok daha yakın ilişkiler kurduğunun somut bir işareti olarak biliniyor. Avrupa’nın pek çok farklı bölgesinde bu ilginç yer altı tünellerine rastlandığı iddia ediliyor.

48

Örneğin bugüne kadar Almanya’da 700 metre uzunluğunda Erdstall Tüneli bulunduğu biliniyor. Avusturya’da ise 350 metre uzunluğunda yer altı tüneli ortaya çıkarıldı. Bununla birlikte Almanya ve Avusturya’nın yanı sıra İskoçya, Fransa, İrlanda ve daha pek çok Avrupa ülkesinin de bu gizemli yer altı tünellerine ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

58

Erdstall Tünelleri'nin ne zaman yapıldığına dair herhangi bir bilgiye ulaşabilmiş değil.

68

Bazı bilim insanları, tünellerin günümüzden 12.000 yıl önce inşa edildiğini iddia ediyor. Kimilerine göre ise bu tüneller çok daha yakın bir tarihte inşa edildi. Ancak tüm tartışmalara rağmen tünellerin günümüzden yüzlerce yıl önce ortaya çıktığına dair herhangi bir tartışma yok. Tünellerin ne sebeple yapıldığı da bilinmiyor.

78

Bazı uzmanlar bu yer altı tünellerinin, dönemin insanları tarafından yırtıcı hayvanlardan korunma amacına yönelik olarak inşa edildiğini varsayıyor. Kötü hava koşulları karşısında inşa edilen sığınaklar olarak hizmet verdiğini ileri sürenler de var. Öte yandan bazı tünellerdeki oda benzeri yapılar ve depolama alanları, tünellerin uzun süreli yaşam alanları olarak tasarlanmış olabileceğine işaret ediyor. Fakat tünellerin asıl işlevinin çok daha ilginç olduğunu dile getirenler de var.

88

Bazı bilim insanlarına göre Erdstall Tünelleri, neredeyse tüm Avrupa’yı birbirine bağlayan devasa bir yer altı köprüsü. Bununla birlikte kimilerine göre Erdstall tünelleri, İskoçya’dan Türkiye’nin Akdeniz kıyılarına kadar uzanıyor. Ancak Erdstall yer altı tünellerini İskoçya’dan Türkiye’ye kadar uzandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını dile getirenler de var. Yine de ne zaman kimler tarafından ve ne sebeple yapıldığı halen dahi net bir şekilde ortaya çıkarılamayan Erdstall tünelleri, insanlık tarihindeki gizemli ve ilginç yapılar arasında yer almaya devam ediyor. Kaynak: Listelist