Gündem

Bakan Göktaş: Başörtüsü gerekçesiyle "Reddi hakim" talebinde bulunan avukatı kınıyorum

18 Mayıs 2024 17:35

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Ankara'da görülen bir davada mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunan sanık avukatını ve bu bağnaz zihniyeti şiddetle kınıyorum" dedi.

Geçen günlerde Ankara'da görülen bir uyuşturucu davasında sanık avukatı Alper R.  mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olmasının 'laikliğe aykırı' olduğunu iddia ederek, reddi hakim talebinde bulunmuştu. 

TIKLAYIN-Avukattan, başörtülü hakimler için "reddi hakim" talebi

Bunun üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı bir açıklama ile ''28 Şubat zihniyeti ile hareket etmek'' diye nitelemiş,  yasakları kaldıran, hak ve özgürlükleri genişleten çok sayıda adım attıklarını söyleyerek, söz konusu avukat hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

TIKLAYIN-Başörtülü mahkeme heyetine reddi hakim talebinde bulunan avukat hakkında soruşturma başlatıldı

Avukatın talebine bir tepki de Bakan Göktan'dan geldi.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'da görülen bir davada mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunan sanık avukatını ve bu bağnaz zihniyeti şiddetle kınıyorum. Kadınları kılık kıyafetinden dolayı sınıflandırma, gayri insanı bir şekilde ayrımcılığa tabi tutma gibi çağ dışı bir refleklesin hala canlı olmasından esef duyuyoruz. Bunu bir avukatın insan haklarına aykırı biçimde yapıyor olması ise çok daha utanç vericidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadınların karar alma mekanizmaları da dahil olmak üzere hayatın her alanında güçlü bir şekilde var olmaları için her türlü desteği vermektedir. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle kadınların hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadığı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.