Gündem

İsmail Saymaz: Adalet Bakanlığı’nın önündeki Osman Kavala dilekçesi

07 Mayıs 2024 11:14

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin Gezi Parkı davasında yeniden yargılanma ihtimalini yazması, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in de görüşmesinde gündeme gelen Osman Kavala’nın tutukluluğunun Türkiye’nin AB’den kopuşu konusunda bir risk olduğunu yazdı. Adalet Bakanlığı’nda Gezi Parkı davasına dair bir arayış olduğunu söyleyen Saymaz, Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in sunduğu yargılamanın yenilenmesi dilekçesinin detaylarını paylaştı.

Dilekçede FETÖ’nün Gezi’de çadırları yakarak, provokasyon çıkardığı, İdare Mahkemesi kararı beklenmeden duvarlar yıkılınca protestoların seyrinin değiştiği anlatılıyor. “Gelişmeleri zamanında ve doğru şekilde” Erdoğan’a iletmeyen FETÖ’nün “sinsice rollerini perde­lemek için” 15 Haziran 2013’te 11 sayfalık ‘Analiz Raporu’ hazırladığı savunuluyor. Raporu hazırlayanların 17-25 Aralık’ta darbeye kalkıştığı ifade ediliyor.

Dilekçeden: “Bu raporla olaylar ‘uluslararası komplo’ görüntüsü verilerek izah edilmiş, günah keçisi olarak Kava­la’nın ismi hedefe oturtulmuştur. Emniyet’in masa başında ürettiği bu akla ziyan raporu ile FETÖ’cü savcıları harekete geçmiştir.”

Raporun 15 Temmuz’dan sonra ‘kripto yapılar’ tarafından işleme konduğu vurgulanarak, şöyle devam ediliyor:

“15 Temmuz’dan sonra kripto unsurlar hükümet düzeyinde etkin olmaya başlamışlar, Cumhurbaşka­nımızı ondan daha çok savunuyor­muş görüntüsüne bürünerek, FETÖ tarafından hazırlanmış evrakları ‘ye­niden kıymetlendirmek’ bahanesi ile büsbütün her şeyi karartmışlardır.” NORMALLEŞME VURGUSU Erdoğan ve Özel diyalogu ile başlayan normalleşme çabasına atıfta bulunularak, şöyle deniyor: “Bu açıklamaları yapmamızın nedeni, ülkemizin hukuk alanında normalleşmesine zemin hazırlamak, genel iyileşmeye ve Cumhurbaşka­nımızın kripto yapılarla mücadele­sinde ufak da olsa katkıda bulunmak içindir.”


TIKLAYIN - Abdülkadir Selvi: Kavala ve Gezi dosyasında yeni gelişme var; benzer gelişmede Ergenekon sanıkları tahliye edilmişti!

TIKLAYIN - Abdülkadir Selvi'ye Beştepe'den ve AKP'den 'Osman Kavala' tepkisi: Bu kibritle oynayan ya kendini yakar ya evini yakar

TIKLAYIN - Özgür Özel'den "Osman Kavala" açıklaması: Bir yol bulunsun, bu cendereden çıkılsın

TIKLAYIN - AKP’li Türkeş’ten Osman Kavala sürprizi: Bu kişiler neye dayanarak, neye karşı çıkıyor?