15 Eylül 2019

Mutlu haberler

Güzel şeyler de oluyor!

Kadınların yılı

2018 ve 2019 tarihe kadınların yılı olarak geçebilir. İlk kez bir kadının başkanlık ettiği Avrupa Komisyonu bile tarihinde ilk defa bu kadar çok sayıda kadın üye ile faaliyete başladı. Komisyonda şu anda toplam 13 kadın ve 14 erkek var. Sonraki dönemlerde bu oran nasıl olacak bakalım!

Süper kahraman gibi hisset

New York Queens’te bir grup ilkokul çocuğu, Michigan’daki evsizler için “pelerinler” tasarlıyor. Projenin amacı bu pelerinleri giyen herkesi “süper kahraman” gibi hissetmesi. En güzeli çocuklar tarafından başlatılan projede çocuklar dikişi de kendi kendi kendilerine yapıyorlar.

 

Çocuklar gülsün

 

Zonguldak'ta, öğretmen, okul müdürü, doktor, hemşire ve memurların oluşturduğu tiyatro topluluğu, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek için sahneye çıkıyor. Terakki Mahallesi muhtarı Ferit Arslantürk ile bazı mahalle muhtarlarının başlattığı "Çocuklar Gülsün Projesi" kapsamında, Ters Köşe Tiyatro Topluluğu üyeleri çeşitli oyunlar sahneleyerek elde edilecek gelirle çocukların eğitim masraflarına destek oluyor. Bundan mutlu haber olabilir mi?

 

Bir Baba Hamlet

 

Baba Sahne yeni sezonu 20 Eylül’de “Bir Baba Hamlet” ile başlıyor! Oyun biletleri birbabasahne.com ve gişede! 

 

İki bacağı ampute model

 

Geçtiğimiz hafta New York Moda Haftası’nda ilk kez iki bacağı da ampute olan bir kız çocuğu defilede modellik yaptı. Daha önce Londra’da podyuma çıkan küçük kız, şimdi Paris Moda Haftası’nda yine Lulu et Gigi markası için yürüyecek.

Yaralı yalıçapkanı

Ordu'nun Ünye ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan yaralı olarak bulunan bir yalı çapkını, Doğa Koruma Mili Parklar Şefliğine teslim edilen kuş, burada Doğa Koruma Mili Parklar Şefi Saygın Yıldırım tarafından gerekli tedavisinin yapılıp rehabilitasyon sürecinden tamamlanmasından sonra doğaya salındı. Böyle minik güzel haberlerle biz de iyileşeceğiz!

Yazarın Diğer Yazıları

Türkiye için yeniden umutlanma vakti

İstatistiklere göre 2019’da büyükşehir belediye başkanlıkları için toplam 33 kadın aday yarışırken, 2024’te 94 kadın aday var listelerde. Belediye Başkanlığı kadın adayları ise 634’ten bin 624’e çıkmış. Net veriler yok ama 40 yaş altı aday oranında gözle görülür bir artış var. Şimdi bu ülke için yeniden umutlanma vakti değildir de nedir?

'3 Cisim Problemi'nin yıldızları T24'e konuştu: Uzaylılara inanıyorum, şu anda İngiltere'de hükümetteler!

Kabul edin, bu hafta gerçeklerden biraz uzaklaşmaya en çok ihtiyacımız olan haftalardan biri. Pazar akşamı açıklanacak sonuçların anksiyetesi arşa çıkmışken bizi yine sinema ve dizi dünyasına kaçış kurtarıyor. Neyse ki tam da bu duruma uygun olan 3 Body Problem (3 Cisim Problemi) Netflix'te gösterime girdi ve kafamızı kurcalamak için mükemmel bir senaryo sundu. Bu vesile ile dizinin oyuncuları ile sohbet ettik

Hayallerin ötesinde sentez | Sonsuza Uzanan Motifler: Yeniden Yorumlar

Çoğu hayranlık uyandırıcı yeni medya projesinin arkasındaki isim Lalin Akalan'ın hikâyesini dinledik ve işlerine bayıldığımız Selçuk Artut ile buluştuk