24 Mayıs 2019

‘Hayalime ortak olur musunuz?’

18 yaşındaki Yasemin Aksel, University of Memphis’te eğitim alabilmek için kampanya düzenliyor

“O insan ki içinde müzik duygusu yoktur, kalbi seslerle rikkate gelmez,
hisleri gece gibi karanlıktır.”
—William Shakespeare

“Eğer insanların hayatına müzik ve sevgi aşılarsan
onları tedavi edebilirsin.”
—Bob Marley

“Müzik insanların evrensel dilidir.”
—Henry Wadsworth Longfellow

Yasemin Aksel 18 yaşında ve hedefleri uğruna her şeye hazır olduğunu söylüyor. Saint Benoit Fransız Lisesi’nde burslu okuyor. Bununla birlikte İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda müzikal tiyatro eğitimi alıyor.

İki okulu birlikte götürmek hiç de kolay olmasa gerek.

“Hedefim, başarılı bir müzikal oyuncusu olarak bu alanda ülkemi yurt dışında gurur verici bir şekilde temsil etmek ve Türkiye’de bu sanat dalının daha çok seyirciyle buluşmasına katkıda bulunarak ileride benzer yeteneklerini keşfeden gençleri cesaretlendirmek” diyor.

İlkokulda okul korosunda başlamış yolculuğuna Yasemin. Sonra piyano dersleri alıyor ve İngilizce tiyatro kulübünde çalışmalarına devam ediyor.

Zaten annesi de küçükken Yasemin’e müzikaller dinletirmiş.

Ve konservatuvarda yarı zamanlı devam ettiği çalışmalarının meyvesini Damdaki Kemancı müzikalindeki performansı ile alıyor.

Düşünüyorum da kaçımız adım attı/atıyor hayalleri için?

En çok istediği okul olan University of Memphis’ten* kabul almış Yasemin. Bu departmana Türkiye’den davet edilen ilk öğrenci olmuş. Burs da kazanmış.

Kalan miktarı toplamak için şimdilerde kolları sıvamış. İşte Yasemin’in kampanya linki şurada: https://gogetfunding.com/university-of-memphis-muzikal-tiyatro-okuma-hayalime-ortak-olur-musunuz/

“Ben sahnedeyken, başka insanların hikâyelerini, hissettiklerini bedenimle ve sesimle yaşadığımda ve yaşattığımda o kadar mutlu oluyorum ki” diyor Yasemin.

Kampanyası başarılı olursa bağış sayısının yarısı kadar TEMA Vakfı’na ağaç dikilecek. Yasemin’i canlı izleyebileceğiniz bir de konser düzenlenecek.

Hayallerinize sahip çıkmanız dileğiyle…

Bu yazıyı Yasemin’in sözleri ile kapatayım.

“Bir bakarsınız uzun süredir içinden çıkamadığınız bir durum sizi sahnede yakalar, onunla yüzleştirir. İşte ben de insanların kalbine dokunmaya devam edebilmek, beni bu sanatın incelikleriyle besleyecek olan donanımlı bir eğitim alabilmek ve kendime bir gün ‘sanatçı’ diyebilmek için University of Memphis'te okumak istiyorum.”


Not: Destek olmak isterseniz yapılacaklar yukarıdaki linkin içinde yazıyor. Bununla birlikte kampanya linkini sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

https://www.memphis.edu/theatre/academicprograms/bfamt.php

 

Yazarın Diğer Yazıları

İran’ın cesur kadınları: Jin, Jiyan, Azadi!

Çoğu İranlı temel özgürlükler ve demokrasi uğruna canını feda etti

Mad Pride ya da ‘Delilerin’ Onur Yürüyüşü

Mad Pride’ın amacı stigma ile mücadele etmek, ‘delilerin’ haklarını savunmak, çeşitli politikalara etki etmek, beraberce güçlenmek, bazen biraz eğlenmek ve misal ‘psikopat’, ‘manyak’, ‘şizo’, ‘deli misin nesin’ demeden önce bir kez daha düşünmeyi hatırlatmak

LGBTİQA+ hakları insan haklarıdır!

Kendimiz dışındaki insanların var oluşlarını öldürmeye yeltenmekle övün(e)memeliyiz, bundan olsa olsa utanç duyulur.