19 Nisan 2025

Uyanmaya hazır mısın Sırrı Abi?

Sırrı Abi öğrendik ki bugün göğsün kapatılmış. Doktorlar enfeksiyondan korktukları için bu operasyonu gerçekleştirdiler ama bir yandan da kalbe acil bir müdahale olasılığının zayıfladığını anlamış olduk. Hayati tehliken halen devam ediyor, ama her şey yolunda giderse beş günün ardından pazartesi uyandırılacaksın. Hazır mısın abi?

Sırrı Abi bugün iyi haberler verdin bize. Şöyle ki; aslında ilk gün senin göğüs kafesini tam olarak kapatmamışlardı.

Doktorlar olur da kalbe acil bir müdahale gerekir diye böyle bir yol izlemeyi uygun görmüşlerdi.

Bugün öğrendik ki, bu sabah itibarıyla göğüs kafesin tamamen kapatılmış.

Tabii, enfeksiyon kapmasından korkmalarının da payı var bunda. Ama olsun, bir yandan da kalbinin gidişatını iyi bulmuş olmalılar ki artık göğsün dikişli.

Belli ki acil bir müdahale beklemiyorlar diye yorumladık anlayacağın bu durumu.

Tabii, hayati tehlikenin devam ettiğini biliyoruz. Doktorlar hâlâ bunun altını önemle çiziyor. Sonrasında nörolojik süreçler başlayacak. Bunun da farkındayız.

Yine de bu haber iyi geldi herkese. Suratlarda bir mutluluk vardı.

Kızın Ceren’i ilk kez bu kadar moralli gördüm.

Ayrıca şimdi uyuman için verilen ilacın dozu yavaş yavaş düşürülerek vücudunun nasıl tepkiler vereceğine bakılacak. Eğer tepkiler iyi olursa pazartesi sabahı uyandırılma ihtimalin var.

Ama dediğim gibi, bunlar her an değişebilen durumlar. Temkini elden bırakmamakta fayda var.

Bir de acayip bir şeye şahit oldum bugün hastanede. Kafeteryanın terasında Ceren’in ve arkadaşlarının günlerdir oturduğu masanın üstündeki şemsiyeye bir çift kumru yuva yapmış ve belli ki dişi kumru yumurtlamış. O yuvadan ayrılmıyor, erkek gidip gidip geliyor.

Yahu o masada sigara içiliyor (sağlığa zararlı, en iyi sen biliyorsun abi) ve çok ayakaltı… Gürültü desen 24 saat. Önünden arabalar geçiyor, kornalar çalınıyor. Hiç kumru oraya yuva yapar mı abi?

Benim mistik taraklarda bezim yok pek ama ben bile şaştım kaldım. Bir de fotoğrafını çektim senin için.

Bugün Barış Pirhasan geldi hastaneye. Sağlık sorunlarına rağmen ta Almanya’dan senin için kalkıp gelmiş.

Beraberinde uzun zaman önce birlikte Barış Pirhasan’dan senaryo tekniklerini öğrendiğiniz “sınıf arkadaşların” da vardı.

Senaryo Stüdyosu’ndan anılar uzun uzun konuşuldu masada. Binbir türlü tuhaflığın, komik hikayelerin anlatıldı. Gülündü. Moraller o derece yerindeydi.

O dönemi senin çok mutlu olduğun zamanlar olarak hatırlıyor herkes.

Onların arkasından Ahmet Mümtaz Taylan uğradı bir kez daha. Bir tur da onunla anılara dalındı. Yani anlayacağın seni bugün çok andı herkes. Güzel anılar geçidi gibi bir gündü anlayacağın.

Bir de amcaoğlunla tanıştım. Ailede çoğu kişi bu siyasi süreçlerin kalbini çok yorduğunu düşünüyor. İstiyorlar ki, iyileşip taburcu olunca sen bol bol istirahat et ve yine senaryo-yazı işlerine dön.

Sözlerini dinler misin çok emin değilim. Hep birlikte göreceğiz.

DEM Partili yetkililer üst kattaki koridorda hazırlanan karşılama alanında misafirleri ağırlamaya devam etti.

Bugün DEM Parti İl Başkanlığı’ndaki ziyaretlerin sayısının çok arttığını öğrendim. Hastanede mutat kalabalık hayatına devam ederken ziyaretlerin yavaş yavaş il başkanlığına kayması iyi de bir şey aslında. Zira yakında hastane yetkilileri isyan edebilir. Haksız da değiller.

Düşün abi, ana kapının önündeki kameralar ilk günden bu yana hiç eksilmedi. Muhabir arkadaşların nöbetleri 24 saat boyunca devam ediyor. Bugün saydım tam 13 kamera vardı. Bültenlerin başlama saati olduğu için tam saat başlarında muhabirler kameraların karşısına geçiyorlar.

İşleri zor. Çünkü her saat başında yeni bir şeyler anlatmaları gerekiyor ve her zaman anlatacak konu bulunmuyor. Lakin dediğim gibi sayıları hiç eksilmedi.

Bitirmeden hastanenin karşısındaki pankartların sayısının arttığını söyleyeyim.

Bir tanesi epey matraktı. Özellikle onu buraya alıyorum.

Yarın görüşürüz Sırrı Abi.

He, bu arada: Hadi ama!

Eray Özer kimdir?

Eray Özer ODTÜ'de psikoloji okudu, sosyoloji hatmetti. Akabinde Bilgi Üniversitesi'nde yüksek lisans, Anadolu Üniversitesi'nde ise tez aşamasına takılan bir doktora ile akademik hayattan bir türlü elini eteğini çekemedi. Hatta iki yıl boyunca Kadir Has Üniversitesi'nde sosyoloji dersleri verdi.

Meslek hayatına Radikal Gazetesi'nde başladı, kısa süreli televizyon haberciliği deneyiminin ardından Doğuş Dergi Grubu'nda devam etti.

Son olarak ise Cumhuriyet hafta sonu eki Sokak'ı çıkaran ekipte yer aldı. Radikal, Birgün, Cumhuriyet ve Diken'de yazdı.

Yaklaşık dört sezondur devam eden bir podcast içeriği hazırlıyor. Buzdolabının tarihinden Yapay Zekâ'ya, Roman halkının hikâyesinden Kayıp Kıta Mu'ya birbirinden farklı konular hakkında hiç bilinmeyenlerin anlatıldığı "Yeni Haller" ismindeki podcast yayınına Spotify'dan veya tüm podcast uygulamalarından ulaşabilirsiniz.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Amerikan iç savaşı klimalardan çıkabilir

Tabii ki mübalağa ediyorum lakin Trump’ın yenilenebilir enerjinin önünü kesen kararları ülkeyi fena karıştırdı. Elon Musk-Trump kavgası hortladı, enerji piyasaları allak bullak oldu. Uzmanlar birkaç yıl sonra bu sezonki gibi aşırı sıcak bir yaz mevsiminde sıradan vatandaşın klimalarını çalıştıramama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor

Dünyanın en büyük yangın söndürme uçağı bizde var: Üstelik Cumhurbaşkanlığı filosunda

Orman yangınlarıyla mücadelede teknolojiyi kullanma zamanımız geldi, geçiyor. Dünyada kullanılan pek çok modern araç ve yöntem var. Biz hala 3-4 bin litre kapasiteli uçaklarla su taşımayı “son teknoloji” sanıyoruz. Dünyanın en büyük süpertankeri Boeing 747-8 tek seferde 110 bin litre su taşıyabiliyor. Üstelik bizde var. Üstelik Katar hediye etti. Ve şu anda Cumhurbaşkanlığı filosunda!

Beş soruda Fatih Altaylı’dan talep edilen RTÜK lisansı: Kim, nasıl ve neden almak zorunda?

Şu anda RTÜK lisansı hangi kriterlere göre talep ediliyor, kimse bilmiyor. Cumhuriyet gazetesinin YouTube hesabı, İlker Canikligil’in FluTV’si ve son olarak Fatih Altaylı dışında lisans istenen YouTube kanalı yok. Lisansın 10 yıllık istenmesi ve ücretinin 900 küsur bin lira olması da cabası…

"
"