03 Ocak 2023

Ayhan Bilgen: AYM üyeleriyle görüşürüm tabii ki ama öyle bir yemek yok

"Bir AYM üyesi, bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi ve eski bir HDP’li siyasetçi görüştü" iddiası

HDP'nin kapatılıp kapatılmayacağı, açılan davanın nasıl sonuçlanacağı seçim matematiği açısından önemli.

Kritik bir dava öncesi “Bir AYM üyesi, Cumhurbaşkanlığından önemli bir isim ve HDP’den ayrılan bir siyasetçinin bir restoranda yemek yediği” iddiası irdelenmeyi hak eden bir iddia. Zira bir davaya siyasetin müdahale edip etmediği memleket meselesi. Tıpkı İmamoğlu’nun ceza aldığı davada tabi hakimin baskı altına alınıp görev yerinin değiştirildiği iddiası gibi…

İşte bu yüzden Demirtaş'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a "“Sayın Zühtü Arslan’ı, görev süresi dolmadan açıklama yapmaya davet ediyorum. Anayasa’nın 138’inci maddesine aykırı şekilde, iktidar tarafından bugüne kadar size hiç telkinde bulunuldu mu, baskı yapıldı mı?” sorusu başka bir haberin zamanlamasıyla sorgulanmayı hak ediyor. 

Zira Diken Ankara Temsilcisi Altan Sancar, geçen ay Ankara’da " bir restorandaki masada bir AYM üyesi, bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi ve eski bir HDP’li siyasetçi yer aldı. Görüşmenin içeriğinin ‘HDP sonrası’ olduğunu belirten kaynaklar, akşam yemeğinin gizlilik içinde yapılmak istendiğini, ancak bunda başarılı olunamadığını belirtti. Masada HDP’nin kapatma davasının konuşulduğunun da altı çizildi" haberini yaptı. 

Halk TV'de Şirin Payzın'ın yönettiği Sözüm Var programında bu iddia sorgulanırken, HDP'den ayrılan, Türkiye'nin Sesi Altın Çağ Partisi'ni kuran Ayhan Bilgen'in söz konusu yemekteki kişi olup olmadığı soruldu. 

Sancar, "Doğrulayamam" yanıtını verdi. 

Doğrudan Ayhan Bilgen'i aradım ve bu iddiaları sordum. 

Bilgen "Öyle bir yemek yok. Belki başka birini kast ediyorlar. Öyle bir organizasyon yok. Somut olarak benim olduğumu iddia eden biri çıksa ben ona bir şey söylerim de öyle bir şey yok. Üçlü bir yemek yok" yanıtını verdi. 

Yemekle ilgili bir fotoğrafın olduğu iddiasını da sordum Ayhan Bilgen'e. Bilgen şu yanıtı verdi: 

"Benim 6 tane AYM üyesi arkadaşım var. Ben AYM üyeleriyle görüşürüm tabii ki. Başkan da tanıdığım birisi ama bu konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemiyorum. Elinde delili olan varsa paylaşsın onun üzerine konuşuruz. Bu işi benim üzerime kim kurgulamak istiyorsa çıksın ortaya görelim bakalım. Ben yaptığım her işin arkasındayım. Gizli saklı hiçbir şeyim yok. Ama varsa resim paylaşırlar zaten. Ben AYM üyelerinin kimileriyle geçmişte insan hakları mücadelesinde birlikte oldum. Benimle AYM Başkanı'nın birlikte makalelerimizin yayımlandığı kitaplar var ifade özgürlüğü ile ilgili. AYM üyeleriyle olan ilişkim, tanışıklığım diyaloğum yadırganacak bir şey değil. Ama üç kişi oturduk yemek yedik böyle bir şey de yok.

Devlet Bahçeli'nin bugün grup konuşmasında ilk kez "seçimler ister zamanında yapılsın, ister erkene alınsın, biz ikisine de varız" dedi. Bu sözlerinden seçimlerin zamanından önce yapılacağı ihtimalinin yükseldiğini anlıyoruz. 

Bu da iktidarın seçim hesaplarında hızlanması demek! 

Kapatılması durumunda HDP'nin bu engeli nasıl aşacağına ilişkin olarak çeşitli senaryolar konuşulurken, Yüksek Seçim Kurulu'nun yakın zamanda açıklayacağı seçimlere hangi partilerin girebileceğini gösteren liste daha da önem kazanıyor. 

Bir AYM üyesi ve Cumhurbaşkanlığından önemli bir ismin yemek yediği iddiası her durumda yanıtlanması gereken bir iddia. 


Yazarın Diğer Yazıları

İyi Parti kongresine doğru: Usulsüz delege kayıtları mı var, Cumhur İttifakı ile ittifak mümkün mü?

İyi Parti için yeniden kuruluş anlamına gelen olağanüstü kurultaya günler kala, adaylardan Tolga Akalın'a yakın isim Rıdvan Uz, kurultay delegeleri listesinde "usulsüzlükler" tespit ettiklerini açıkladı. Edindiğim bilgilere göre "usulsüzlük"ten kastedilen şey, yaprak dökümü yaşayan İyi Parti'den istifa eden delegelerin listelerden düşürülmemesi…

İliç'in yeni Belediye Başkanı Anagold firmasına iş yapıyor 

MHP'den aday olan Mehmet Elçi aynı zamanda Anagold firmasına catering hizmeti veren Elçiler Temizlik Hizmetleri, Bilgisayar, Gıda, İnşaat, Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin sahibi. Daha doğrusu Erzincan Ticaret Odası kayıtlarına göre firma yetkilisi Raziye Elçi… Belediye Başkanı Mehmet Elçi'nin eşi