20 Ekim 2019

Serin bir soru: 'Özlemekten ölünür mü?'

Vokalde Cansu Saraç, akustik ve elektro gitarda Melih Balta, bas gitarda Meltem Balta ve davulda Emre Ergün'den oluşan Serin, 'Ah' ve 'Konuşmamız Lazım' şarkılarından oluşan EP'siyle karşımızda

Serin, son çalışmasında, tarzların iç içe geçtiği günümüz müzik dünyasında kendi açtığı yolda emin adımlarla ilerleyeceğinin ipuçlarını veriyor. Grup, geçtiğimiz yıl yayınladığı ilk albümü 'Tesadüf' ile adını alternatif müzik sahnesinde duyurmaya başladı. İstanbul Blue Night Records ve Sony Music etiketiyle buluşan 'İyi Gelir Mi?' teklisi ise dinleyiciden olumlu geri dönüşler almıştı.

Vokalde Cansu Saraç, akustik ve elektro gitarda Melih Balta, bas gitarda Meltem Balta ve davulda Emre Ergün'den oluşan Serin şimdi de Avrupa Müzik etiketiyle yayınlanan 'Ah' ve 'Konuşmamız Lazım' şarkılarından oluşan EP'siyle karşımızda.

Şu ana kadar birçok farklı platformda sevenlerinin karşısına çıkan Serin'in son çalışmasında yer alan 'Ah' melankolik bir aşk şarkısı. Hayatı sonuna kadar bir arada yaşama isteğiyle dolu ama diğer yandan da tükenmiş ve bitmek bilmeyen bir özlemle yanıp tutuşan bir âşığın hikâyesini anlatıyor. Sound da şarkının sözlerine uygun şekilde melankolik bir havayla başlıyor ve ilerliyor.

'Konuşmamız Lazım' ise grung'ın öğeleriyle bezenmiş bir rock parçası. İç hesaplaşmaların ve pişmanlıkların anlatıldığı 'Konuşmamız Lazım', armonisiyle ve temiz vokalleriyle dikkat çeken bir çalışma.

Her iki şarkının da söz, müziği Cansu Saraç ve Meltem Balta'ya, düzenlemeleri ise Meltem Balta ve Emre Ergün'e ait.

Serin, son çalışması ile bir uzunçaların müjdesini verir mi bilinmez fakat arada bir dinleyiciyi yokladıkları tekli ve EP'leri, tarzların iç içe geçtiği günümüz müzik dünyasında kendine açtığı yoldan emin adımlarla ilerleyeceğine dair ipuçlarının bir göstergesi olarak arşivlerimizdeki yerini alıyor.

Yazarın Diğer Yazıları

Ve 'perde'!

Ankaralı indie grubu 'Perdenin Ardındakiler' çok sevilen single’larının ardından ilk EP’si 'Düşüş' ile dinleyici karşısında

Kırkbinsinek: Elli yıl öncesinden gelen sesler

Kırkbinsinek, gerek dünyada gerek de Türkiye'de elli yıl önce yapılan müziği ayaklarımızın önüne getiriyor ve bunu yaparken de şimdinin zamanının ruhunu göz ardı etmiyor

Uzun bir aradan sonra yeniden Şirin Soysal

Kendine has tarzıyla Türkiye müzik piyasasında önemli bir yere sahip Şirin Soysal'ın yeni EP'si 'Melatonin' yayınlandı