08 Eylül 2019

Erdem Yener 'Film Olmuş Şarkılar'a devam ediyor

İskender Doğan'ın 1976 çıkışlı şarkısı Kan ve Gül ile Erdem Yener dijital platformlarda karşımızda

Oyuncu ve müzisyen Erdem Yener bir süre önce başlattığı 'Film Olmuş Şarkılar' projesini yeni tekli'siyle sürdürüyor.

Yener'in Türk sinemasında kullanılan şarkıları yeniden yorumlamasıyla oluşturduğu proje, sanatçının oyunculuğunu ve müzisyenliğini 'konuşturduğu' görsel bir şölen olarak dijital platformlarda yerini almıştı.


Erdem Yener

Projesini, "Bir müzisyen ve oyuncu olarak; iki mesleğimi birleştirmek, nostaljiyi yenilikçi bir pencereden değerlendirmek istedim. Film Olmuş Şarkılar projesinde; seçmekte çok zorlandığımız ama sonunda hayalimdeki sound'u en doğru şekilde taşıyacağına inandığım şarkılara yer verdim" sözleriyle açıklayan Yener'in 'Film Olmuş Şarkılar'ının son çalışması olan İskender Doğan'ın 1976 çıkışlı şarkısı Kan ve Gül dijital platformlardaki yerini aldı.

Prodüktörlüğünü sanatçının kendisinin yaptığı Kan ve Gül'ün düzenlemesini yine Yener ve Gürkan Bozacı üstleniyor. 'Pop Rock Mahsulleri Ofisi' etiketiyle yayınlanan şarkının videosunda da dönemin televizyon programlarına bir selam gönderilmiş. Video klipteki televizyon programının sunuculuğunu duayen isim İzzet Öz yapıyor.

Yeniden yorumlanmış Kan ve Gül'e bakacak olursak. Erdem Yener'in müziğini bilenler bilir. Soft-rock formuyla şarkılar icra eden sanatçı Kan ve Gül'de dümeni daha sert bir sound'a kırmış. Şarkının özellikle solosu sahneyi epey sarsmayı başarıyor.

Kıssadan hisse; Erdem Yener'in Kan ve Gül'ü 'Film Olacak Şarkılar' projesinin yeni şarkılarını bekleme isteği uyandırmaya devam ettiriyor.

Yazarın Diğer Yazıları

Ve 'perde'!

Ankaralı indie grubu 'Perdenin Ardındakiler' çok sevilen single’larının ardından ilk EP’si 'Düşüş' ile dinleyici karşısında

Kırkbinsinek: Elli yıl öncesinden gelen sesler

Kırkbinsinek, gerek dünyada gerek de Türkiye'de elli yıl önce yapılan müziği ayaklarımızın önüne getiriyor ve bunu yaparken de şimdinin zamanının ruhunu göz ardı etmiyor

Uzun bir aradan sonra yeniden Şirin Soysal

Kendine has tarzıyla Türkiye müzik piyasasında önemli bir yere sahip Şirin Soysal'ın yeni EP'si 'Melatonin' yayınlandı