08 Şubat 2019

CHP'yi intihara götürüyorlar

CHP Urfa'nın Siverek ilçesinde, Bucak aşiretinden Mehmet Fatih Bucak'ı belediye başkan adayı olarak ilan etti

Başlığa bakıp AKP Reis'ine, onun kankası MHP'nin başbuğuna lâf çarptırdığımı filan sanmayın.

Doğrudan, lâfı hiç dolandırmadam CHP'nin tepe yönetimini kastediyorum. Lâfı hiç dolandırmadan, CHP'yi yöneten, mesela belediye başkan adaylarının kim olacağına karar veren kimler ise onların tümünü kastediyorum.

Son Parti Meclisi'nde, CHP Genel Başkanı, adayları tek başına belirlemek üzere yetki almıştı. Eğer bugün açıklanan 16 adayda bu yöntem uygulandıysa sözüm doğrudan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nadır.

Sakın kalkıp "Ama Aydın Engin, tam da seçim arifesinde, AKP'nin burnunun sürtülme olasılığının ciddiyet kazandığı bu aşamada böyle bir suçlama yapmak doğru değil" filan demeye kalkmayın. Yazdıklarımdan milim geri adım atmam.

Bu kadar sert bir tavır almanın sebebi çok karışık değil; açıklaması da hiç uzun ve çetrefil cümleler kurmayı gerektirmiyor.

CHP 31 Mart seçimleri için Urfa'nın Siverek ilçesinde, Bucak aşiretinden Mehmet Fatih Bucak'ı belediye başkan adayı olarak ilan etti.

Bu kadar.

Mehmet Fatih Bucak önce MHP'den adaylık başvurusu yaptı. Adaylığını açıkladığı gün söyledikleri ise belleklerimize çakıldı:

Ben oraya seçime değil ölmeye geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, kendilerine mezar kazmaya başlasınlar

Bu yiğidin MHP adaylığı olmadı. Anlaşılan aşiret reisi "MHP olmazsa, CHP olur. Benim için fark etmez" demiş. Bu kez de CHP'nin kapısını çalmış. Nitekim belediye başkan adaylarının konuşulup karara bağlandığı CHP Parti Meclisi'nde Siverek adayı olarak Mehmet Fatih Bucak'ın da adı ortaya atıldı. Gel gör ki orada PM üyeleri “Bu ismin CHP’de konuşulması bile utanç verici” diye açık seçik tavırlarını ortaya koydular.

(Bir parantez ve bir itiraf: CHP Parti Meclisi'nin bu tutumu duyulunca ben avanak yakın çevremdekilere "Yav CHP şöyle, CHP böyle ama görüyorsunuz  yani o kadar da değil" demiştim. Yuf bana!)

Sonuç: MHP'nin bile yüz vermediği, aşiretin büyük kanadı koruculuk yapan Bucaklardan Mehmet Fatih Bucak CHP'nin Siverek adayı oldu.

Bu kadar!

*   *   *

Peki şimdi soralım:

"Biz devletin kurucu partisiyiz, biz Atatürk'ün partisiyiz" diye ha bire kostaklanan CHP'nin bu tercihi partinin intiharı değilse nedir?

Bellek tazelemesi yapalım:

Bucaklar sahiden de ünlü bir aşirettir. 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta kamyonun çarptığı Mercedes "Türkiye gladyosu"nun üç ağır topunu taşıyordu. Bir emniyet müdürü, mafya ilişkilerine batmış bir ülkücü ve bir DYP milletvekili. Kazadan sadece milletvekili sağ kurtuldu. Adı Sedat Bucak'tı. Siverek'te bölgenin en önemli korucu aşiretlerinden  Bucak aşiretinin reis takımından Sedat Bucak...

Şimdi de aynı aşiretin reis takımından bir başka Bucak,  Mehmet Fatih Bucak Siverek Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanıyor. Sosyalist Enternasyonal üyesi, sosyal demokrat CHP'nin adayı olarak...

Artık CHP'nin kendisine yol arkadaşı olarak neden MHP'nin ruh ikizi İyi Parti'yi seçmişliği üstüne derin analizler döktürmeye gerek var mı?

2014'de Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmelettin İhsanoğlu'nun seçilemediği seçimin ardından MHP saflarına katılarak siyasal çizgisini bir kez  daha ortaya koyduğunu hatırlatmaya gerek var mı?

"Sağa açılırsak, sağ seçmenin hoşuna gidecek adımlar atarsak seçim kazanırız" hesabı yapan, bu hesap her defasında boş çıkmasına rağmen bunda ısrar eden CHP'nin Siverek adayına bakıp ne denebilir?

"CHP tepeleri, ne yapsak olmuyor. Bari intihar edelim kararı vermişler" desem yanlış mı olur?

Yazarın Diğer Yazıları

Bitirilmeyen bir Tırmık ve bir kişisel not

Hiç günü kurtarmak için yazmadım. Bundan sonra da yazmam

Reis boşa koysa dolmaz, doluya koysa almaz

Reis'in derdi büyük. Eğer "Seçim zamanında yapılacak" sözünü ve iddiasını yalayıp yutmayacaksa Anayasa'yı değiştirmek zorunda. Anayasayı değiştirmeye ise Meclis'teki AKP ve MHP milletvekillerinin sayısı yetmiyor. O zaman geriye tek seçenek kalıyor. Erken seçim

Bir MHP’nin 2. Başbuğ’undan, bir benden

MHP Başbuğu partisinin Kızılcahamam kampının kapanışında konuştu. Valla kampa katılan MHP yiğitleri ne düşündüler bilemem. Zaten düşündükleri olumsuzsa dile getirmek MHP çatısı altında pek mümkün değildir. Parti disiplini değil, Başbuğ disiplini olsa gerek. Ama ben elbette her türüyle milliyetçiliğe, dolayısıyla MHP’ye de, onun Başbuğ’una da çok ama pek çok uzağım, öyleyse Başbuğ’un sözleri üstüne düşündüklerimi dile getirebilirim