16 Nisan 2019

2022 yılında bir gün...

YSK Başkanı uzayan oy sayımıyla ilgili itirazları yazılı bir açıklama ile cevapladı...

Günün dikkat çeken belli başlı haberlerinden özetler sunuyoruz.

İstanbul Maltepe'de oy sayımına bugün de devam edildi. Dün sayılan iki sandıktan sonra eleştirileri dikkate alan ilçe seçim kurulu bugünden itibaren günde üç sandık sayılacağını açıkladı. Maltepe ilçesinde halen sayılma sırasını bekleyen 11.343 sandık bulunuyor.

İstanbul İl Seçim Kurulu yinelenen oy sayımında yeni yöntemi açıkladı. Buna göre sandıklar "sağdan sola, soldan sağa" sayımın yanı sıra önden arkaya, arkadan öne, baştan sona ve sondan başa da sayılacak.

YSK Başkanı uzayan oy sayımıyla ilgili itirazları yazılı bir açıklama ile cevapladı. Açıklamada "Tek bir oyun bile sayılmadan geçerli kabul edilemeyeceğini, sayım işleminin tam bir ciddiyet ve titizlikle sürdüğü" belirtildi ve "Halkımızın kesinle müsterih olması hedefimizdir" dendi.

Baştepe Sarayı bugün yeni bir KHK yayınladı. Buna göre İstanbul'da ilçelerin sınırları yeniden düzenlendi. Kadıköy, Beşiktaş, Beylikdüzü ve Kartal ilçeleri de Maltepe ilçesine bağlandı. AKP- MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın değişen sınırlar yüzünden Maltepe'ye yeni bağlanan eski ilçelerdeki oyların da yeniden sayılması için YSK'ya başvuracağı öğrenildi.

Oy sayımlarının tamamlanıp kesin sonuç alınana kadar İstanbul Belediye Başkanlığı görevini yürüten Konsorsiyum'un CEO'su Abuziddin İşbitirir bugün bir basın toplantısı için kameraların karşısına geçti.

Bilindiği gibi Sarayın Reisi seçimin kesin sonucu alınana kadar "Partili başkan kendi partisine siyasal çıkar sağladı" gibi bir algı yaratılmaması için 2019 yaz başında "geçici" İstanbul belediye başkanlığı görevininin "Ganyan - Densiz- Colgin Konsorsiyumu"na verildiğini ilan etmiş ve bu kararın partisinin "Halt yeriz, hak yemeyiz" ilkesi uyarınca alındığını duyurmuştu.

İstanbul Belediye Başkanlığı Konsorsiyumu'nun CEO'su Abuziddin İşbitirir bugünkü basın toplantısında sözlerine "Sizlere öncelikle İstanbul Boğazı’ndaki 8. Köprünün temelinin önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle atılacağını müjdelemek isterim" diye başladı ve Boğaz'da Marmararay'ın yanı sıra "Marmarabüs, Marmaraotoray, Marmarabisiklet ve Marmarakağnı" tüp geçitlerinin inşaatlarının da sürmekte olduğunu ve oy sayım işlemleri sona ermeden önce tamamlanmalarının planlandığını belirterek noktaladı.

Eski İnönü Stadyumu’nun arsası üzerine yatay mimari konsepti ile inşa edilen 192 katlı "yatay gökdelen"den sonra şimdi de Gülhane Parkı'nda yarım milyon metrekarelik bir alanda, yine yatay mimari konsepti ile Orta Doğu ve Balkanların en yüksek yatay Rezidans-AVM'sinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı, temel atma törenine "başkan"ın bizzat katılacağı öğrenildi.

Taksim'de Gezi alanında inşaatı tamamlanan Topçu Kışlası'nın otel bölümünde, davet edilen Papua Yeni Gine, Togo başkanları, Burma Sultanı, Katar Emiri, Katmandu Belediye Başkanı gibi en saygın dünya liderlerine bir yemek veren "Partili Başkan"  yemekte yaptığı konuşmada "Sizleri misafir etmekle şeref duyduğumuz bu Topçu Kışlası aynı zamanda ecdadımızın dünyadaki ilk AVM'yi icat ettiğinin de bir kanıtıdır. Avrupa daha köhne bakkal dükkanlarında alışveriş yaparken ecdadımız işte böyle AVM'lerde ihtiyaçlarını gideriyor; soğan ve patateslerini alıp evine gidebiliyordu" dedi.

*   *   *

Şey...

Sonra uyandım. Ter içinde kalmışım...

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Bitirilmeyen bir Tırmık ve bir kişisel not

Hiç günü kurtarmak için yazmadım. Bundan sonra da yazmam

Reis boşa koysa dolmaz, doluya koysa almaz

Reis'in derdi büyük. Eğer "Seçim zamanında yapılacak" sözünü ve iddiasını yalayıp yutmayacaksa Anayasa'yı değiştirmek zorunda. Anayasayı değiştirmeye ise Meclis'teki AKP ve MHP milletvekillerinin sayısı yetmiyor. O zaman geriye tek seçenek kalıyor. Erken seçim

Bir MHP’nin 2. Başbuğ’undan, bir benden

MHP Başbuğu partisinin Kızılcahamam kampının kapanışında konuştu. Valla kampa katılan MHP yiğitleri ne düşündüler bilemem. Zaten düşündükleri olumsuzsa dile getirmek MHP çatısı altında pek mümkün değildir. Parti disiplini değil, Başbuğ disiplini olsa gerek. Ama ben elbette her türüyle milliyetçiliğe, dolayısıyla MHP’ye de, onun Başbuğ’una da çok ama pek çok uzağım, öyleyse Başbuğ’un sözleri üstüne düşündüklerimi dile getirebilirim