Haberler

Vali, yasaklanan yürüyüş için, "Yurt dışındaydım, yanlış yapılmış" dedi; CHP Nevşehir'de yürüdü

29 Ekim 2019 16:48

Nevşehir Valiliği'nin, 'Atatürk'e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü'ne 'kamu düzenini bozar' gerekçesiyle yasakladığı yürüyüş gerçekleşti. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın, "Yurt dışındaydım. Yanlış yapılmış. Yürüyebilirsiniz" açıklamasının ardından CHP, belirlenen güzergâhta yürüdü.

CHP, Nevşehir’in merkezinde bulunan yaklaşık 1,5 kilometrelik caddede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapmak üzere Nevşehir Valiliği’nden izin istemiş ancak Valilik “Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü” adı altında düzenlenecek etkinliğe 'kamu düzenini bozar' gerekçesiyle izin vermemişti.
 
CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan’ın aktardığına göre, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, vekil Sarıaslan’ı telefonla arayıp Valiliğe davet etti.
 
Sarıaslan, “Önce izin verildi daha sonra iptal edildi. Bugün Sayın Vali beni aradı ve birlikte çay içelim dedi. Valimizi İl Başkanımız ile birlikte ziyaret ettik. Kendisinin Japonya’da olduğunu, kendisinin izin yasağından haberi olmadığını söyledi. Bu konuyla ilgili olarak izin yasağını getiren kimse gerekli inceleme ve araştırma yapacağını söyledi. İstediğimiz şekilde Cumhuriyetimizi kutlayacağımızı söyledi.
 
Biz de kendisine zaten bunun en doğal hakkımız olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyeti kuran bir parti olduğunu, milletimiz ile birlikte bu Cumhuriyeti kutlamamız gerektiğini söyledik. Valimiz de yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Hiçbir problem olmadı. Demokratik bir ortamda Nevşehirlilerle kucaklaşarak bu bayramımızı kutladık” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 750 kişinin katıldığı yürüyüşte
CHP İl Başkanlığı binası önünden başlayan 750 kişilik yürüyüş Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla tamamlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, milletvekili Faruk Sarıaslan ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.