Diğer

Türk öğrenci ABD mahkemesi karşısında

“Türkiye’den gelmeden önce bu kitabı okumalısın”

17 Şubat 2019 13:10

ABD’de “Caught In Providence” adlı TV programında Baş Yargıç Frank Caprio’nun, park cezası alan bir Türk’e şehrin yasalarını açıklayışı sosyal medyada paylaşıldı.

Brown Üniversitesi’nde okuduğunu söyleyen Mahmut Türker isimli Türk öğrencinin, arabasını park ettiği yerde “park edilmez” işareti olmamasına rağmen “park ihlali” cezası aldığı ve buna itiraz için mahkemeye çıktığı görüldü. Baş Yargıç Frank Caprio’nun, Türk öğrenciye “daha önce Türkiye’de bir mahkemeye çıktın mı” sorusuyla başlayan davada, yargıcın Türk öğrencinin lehine karar vermesi dikkat çekti. 

Yargıç, Türk öğrencinin söylediği her şeyde haklı olduğunu, “park edilmez” işaretinin olmamasının durumu karışık hale getirdiğini söyledi. Caprio konuşmasının devamında ise şehrin birçok düzeninin olduğunu söyleyip, “şehrin yasaları”nın bulunduğu kitabı gösterdi ve bu kitapta “gece boyunca park edemezsin” ifadelerinin yer aldığını belirtti.

“Bu yüzden Türkiye’den gelmeden önce bu kitabı okumalısın” diyen yargıç, durumun karışık olduğunu ve şehirde yaşayan insanların bu kuralı bildiğini fakat söz konusu durumda Türk öğrencinin cezalandırılmasının adil olmayacağını ifade etti.

Kaynak: (ODA TV)