Haberler

Şırıngalı çikolata nedeniyle hayatını kaybeden çocukların aileleri konuştu: Dava açacağız, şikâyetçiyiz!

12 Aralık 2019 14:38

Ankara'da okulun kantininden aldığı şırıngalı çikolatanın tıpasının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybeden birinci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal’ın ailesi ile Diyarbakır'da aynı çikolatadan hayatını kaybeden Umut Bilgi'nin ailesi söz konusu çikolata firmasından şikâyetçi olduklarını ve firma başta olmak üzere olayda tüm sorumluluğu ve ihmali bulunanlar hakkında hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

Diyarbakır’da şırıngalı çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçması sonucunda hayatını kaybeden 7 yaşındaki Umut Bilgi'nin annesi, "Bu tür şeyler icat edilmemesi lazım, yapılmaması lazım bunlar resmen cinayet aleti, ben bile korkarım şu küçük parçayı ağzıma koymayı. Boğazına girseydi yutardı ya da tekrar dışarı çıkarırdı ama oğlumun nefes borusuna kaçmıştı. Kapak gibi nefes borusunu kapatmıştı. Biz hepsinden şikâyetçiyiz" dedi.

Aynı çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybeden ilkokul öğrenicisi Mert Yağız Köksal’ın anne Şükran Köksal'da “Ciğerimiz söküldü, çocuğum nefessiz kaldı, diyecek bir şey yok. Bundan sonra hukuki süreç öncelikle bu çikolatayı üreten firmayı şikayet etmeyi düşünüyoruz. Polisin izlediğine göre Mert o katta direkt hademeye gitmiş, o hademe o kattaymış, onun ceketini çekmiş, boğazını vurmuş, karnına bir şeyler yapmış. O ara müdürü çıkmış sağlık ocağına götürmüşler ve zaten o anda dudakları mosmor olmuş. Ben onu okula bıraktım, yoldaydım, işe gidememiştim. Öğretmeni aradı, ‘Mert Yağız düştü bir gelebilir misiniz?’ diye aradı. Ben de gelmem uzun sürer diye annemi aradım, 'Anne gidip bakar mısın?' diye söyledim. İş yerine gittim, annem aradı, 'Mert’i ambulansla götürüyorlar' dedi. Gittik müdahale ediyorlardı ve kalp masajı yapıyorlardı”  diye konuştu.

Hastaneye gittiklerinde kendilerine boğazında bir şey olmadığını söylediklerini belirten anne Köksal, arkadaşlarının çikolatayı gösterdiğini ve kapağını yuttuğunu söylediğini aktardı. 

Ne olmuştu?

Ankara'da birinci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal ve Diyarbakır’da 7 yaşındaki Umut Bilgi şırıngalı çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmişti.