Ne Oluyor?

"Savunmanın mahkûm olduğu davada gizli tanık, 141 dosyada tanıklık yapmış, hatırlamadığını söyleyen bir kişi"

Gazeteci Kemal Göktaş ÇHD'li avukatların ceza aldığı davayı Şirin Payzın'a değerlendirdi

20 Mart 2019 16:26

KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu avukatlar davasından karar çıktı.

Cezaları ve yargılama sürecini gazeteci Kemal Göktaş, Şirin Payzın’a değerlendirdi. ÇHD’li avukatların 2011’de de yargılandığını hatırlatan Göktaş,  dosyayı hazırlayan hakim ve savcıların da FETÖ’den yargılandığını söyledi.

Dosyadaki gizli tanıkla ilgili önemli bilgiler paylaşan Göktaş, "Bu dosyada gizli tanık skandalları var. 10 yaşından beri istihbarat elemanı olan, 2006’da istihbarat elemanı görevine son verilmiş, 141 ayrı davanın tanığı bir kişi.  'Ben çok davanın tanığıyım, bu dava hangisi bilmiyorum' diyen bir kişi. Böyle bir tanığın ifadelerine nasıl güveneceksiniz" diye konuştu. 

Göktaş gizli tanıkla ilgili duruşmalarda yaşanan bir örneği de aktardı. "Avukat Bahattin Özdemir, gizli tanığa soru soruyor, 'Ahmet Cemil'i tanıyor musun' diye. 'Evet tanıyorum' diyor. Avukat Özdemir, 'dosyada Ahmet Cemil diye biri yok, hayali olarak bir isim sordum ve sen tanıyorum diyorsun' diyor. Mahkeme ise bu sorunun sorulmasını reddediyor. 

Savunmanın mahkûm edildiğini belirten Göktaş, Türkiye Barolar Birliği'nin de bu davada olumlu sınav vermediğini, avukatlık mesleğine sahip çıkmadığını söyledi.