Haberler

Samsun'da evcil hayvan mezarlığı ile hastalıklar önleniyor

21 Eylül 2019 09:51

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından evcil hayvanlar için Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde 'hayvan mezarlığı' oluşturuldu.

Mezarlıkta aralarında maymunun da yer aldığı toplam 383 hayvanın mezarlığı bulunuyor. Yapılan hayvan mezarlığıyla birlikte hayvan ölülerinin halk sağlını tehdit etmeyecek şekilde gömülmesi sağlanıyor. 

Evcil hayvanların ölülerinin sokaklara ya da çöplere atılmaması gerektiğinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Nurhan İşler, “Hayvan mezarlığı, halk sağlığı açısından çok önemli bir konu. Hayvanların zoonoz hastalığının önüne geçmek için bu uygulamayı başlattık. Hayvanların ölümünden sonra çöp istasyonlarına ya da farklı noktalara atılıp, oradaki mevcut hastalıkların, virüslerin, bakterilerin önüne geçmek için ölen hayvanları bir alanda toplamayı hedefledik. Bize gelen hayvanların hepsinin hastalık sonucu öldüğünü düşünerek, virüsün ya da bakterinin önüne geçecek tedbirleri alarak gömme işlemini yapıyoruz. Hem zoonoz hastalıklarının önüne geçmek hem de halk sağlığına katkı vermek anlamında önemli bir çalışma yapıyoruz” dedi.