Haberler

Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan "Eşimi susturmaya çalışıyorlar" videosu yayınladı; evi basıldı

14 Kasım 2019 10:24

Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın annesi Atika Vatan, eşi Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Vatan'ın evi, videoyu yayınladıktan kısa bir süre sonra polisler tarafından basıldı. 

Gazeteci Erhan Öztürk'ün Twitter hesabından paylaştığı videoda Atika Vatan, "Bu sabah eşimi yine ifadesini alacağız diyerek gözaltına aldılar. Tıpkı daha önce akli denge yargılaması olduğu gibi.. Çünkü eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direk onu susturmaya çalışıyorlar" dedi.

Kucağında bebeği ile birlikte çektiği videoda Atika Vatan, "Ben kucağımda 40 günlük bebeğimle beraber eşimin adaletini buradan sağlamaya çalışıyorum. Herkese sesimi duyurmaya çalışıyorum. Yani benim devletim nerede?" dedi. 

Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın annesi Atika Vatan, videoyu yayınladıktan kısa bir süre sonra polisler tarafından evi basıldı.  Atika Vatan avukatına mesaj atarak, "Polisler evimi bastı. Ne olacak bilmiyorum" dedi.  

Ne Olmuştu?

Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, savcılık kararı ile bu sabah polis ekiplerince gözaltına alındı. Eynesil ilçesindeki evinden alınan Vatan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Şaban Vatan'ın hangi suçlamayla gözaltına alındığı ise açıklanmadı. Vatan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Polisler beni almaya geldi eve, ifadem alınacakmış" dedi.

Şaban Vatan, önceki gün Rabia Naz soruşturmasında gizlilik kararının kalkmasının ardından soruşturma dosyasındaki bazı bilgi, belge ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, soruşturma savcılarına yönelik çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.