Haberler

Nihal Olçok: MİT müsteşarının ifade vermediği 15 Temmuz Araştırma Komisyonu'nun raporu neden tartışılmıyor?

22 Kasım 2019 14:58

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden AKP'nin reklam danışmanı Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, TBMM'de kurulan 15 Temmuz Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporun tartışmaya açılması gerektiğini söyledi. 

15 Temmuz Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporun tartışılmasını çok istediğini ifade eden Olçok, "O raporu ısrarla istemek lazım. O rapor önemli çünkü raporda aynı zamanda resmi olarak kimlerin ifade verip vermediği de görülecek" dedi. 15 Temmuz'un tekrar edilmemesi gerektiğini bunun için de herkesin 'başını ellerinin arasına alması lazım' diyen Olçok, dönemin MİT müsteşarının halen ifade vermemesine tepki gösterdi. MİT müsteşarının vermemiş olmamasının önemli olduğunu söyleyen Olçok, "Belki kafamdaki soruları onun ifadesi cevaplayacak. Bütün bu kadar bilinmezlik arasında benden kimse aklı selim kalbinde hiç şüphesi olmayan, kafasında soruları olmayan bir Nihal beklemesin. Ben Hz. Meryem değilim, ben bir anneyim" dedi. 

Olçok, "MİT müsteşarı ifade verecek niye vermesin. Beni çağırsınlar ben de vereyim. Ayırmasınlar yani. Ben kimseden daha kutsal falan değilim. Terör'de ölmüş bir çocuğun annesinden ben daha kutsal değilim. Bir fark var arada onların elinde silah vardı, benim oğlumunda silah bile yoktu. Keşke köprüyü havaya uçursalardı. Sabah 6'da şehit var. Biz o kadar aciz olamayız. Korkuyorum bu aciziyetten korkuyorum." diye konuştu.