Muammer Brav'la 'Ekşın'

Muammer Brav Berlin Film Festivali'nden aktarıyor: Never Rarely Sometimes Always çok incelikli ve politik bir film

27 Şubat 2020 16:46

T24 kültür sanat programcısı Muammer Brav, 70. Berlin Flim Festivali'nden izlenimlerini aktarmaya devam ediyor.

Bir haftayı geride bırakan festivali ve festivalin merakla beklenen filmlerini sinema yazarı Alin Taşçıyan ile birlikte değerlendiren Brav, festivalde gösterilen, Ming-Liang Tsai'nin Days filimi, Burhan Qurbani'nin Berlin Alexanderplatz'ını, Ilya Khrzhanovsky ve Jekaterina Oertel'in yönettiği DAU. Natasha,'yı ve Eliza Hittman tarafından yazılan ve yönetilen Never Rarely Sometimes Always'ı yorumladı. 

Monoton hayatlar süren insanların birbirleriyle temas kurma ihtiyacına odaklanan Ming-Liang Tsai'nin Days filiminin sıfır diyalogdan oluştuğunu hatırlatan sinema yazarı Alin Taşçıyan, filmin, yönetmenin tarzını yansıttığını söyledi. 

Burhan Qurbani'nin yönettiği Alman drama filmi olan Berlin Alexanderplatz'ın aynı isimdeki Alfred Döblin'in romanından uyarlandığını hatırlatan Brav ise filim uyarlamasının günümüzde çok karşılaşmadığımız bir takım davranış biçimlerini öne çıkardığını ve bunun inandırıcılık açısından sorun yarattığını dile getirdi. 

Ilya Khrzhanovsky ve Jekaterina Oertel'in yönettiği DAU. Natasha,'nın bir Sovyet dönemi eleştirisi olduğunu ancak akıcı olmadığını ifade eden Taşçıyan, kadın bedeninin aşağılanmasının anlatıldığı sahnelerin rahatsız edici duygular yarattığını ve bunun oyuncuların başarısı olduğunu söyledi. 

Eliza Hittman tarafından yazılan ve yönetilen Amerikan-İngiliz drama filmi Never Rarely Sometimes Always'ın çok incelikli ve politik bir film olduğunu ifade eden Taşçıyan, filmin taşralının tutuculuğu ile kentlinin ilericiliğini sorgulattığını ve filmde işlenen bütün konuların samimiyetle işlendiğini dile getirdi.