Haberler

CHP'den RTÜK Başkanı'na: Milletin iradesine saygısızlık yapan birisi burada konuşamaz

Plan ve Bütçe Komiyonu'nda Ebubekir Şahin protesto edildi

14 Kasım 2019 13:02

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bütçesinin görüşmeleri başladı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) komisyon üyeleri, görüşmeler sırasında “RTÜK TBMM iradesini gasp edemez, RTÜK Başkanı kendi başkanlığını düşürsün” yazılı dövizler açtı. Tartışmaların büyümesi üzerine komisyona ara verildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in sunumu sırasında ise tartışma çıktı. CHP’li milletvekiller, “TBMM’nin seçtiği birisini alamazsınız”, “Üç yerden maaş alıyor”, “Milletin iradesine saygısızlık yapan birisi burada konuşamaz”, “Atatürk’e hakaret edenleri danışman yaptın” diye bağırdılar. Eski RTÜK üyelerinden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bu adam kurumunda kendisine ‘Küçük reis’ denmesini istiyormuş. Meclis iradesinin üzerinde bir karar almaya çalışan bu adamın burada işi yok. Kendisi gitmedikçe bugün burada çalışma olmaz” dedi. Tartışmaların büyümesi üzerine komisyona ara verildi. Tartışma verilen arada da devam etti.

RTÜK, CHP’nin RTÜK üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliğini düşürmüş, gerekçe olarak ise Bildirici'nin "ortaya koyduğu eylem ve söylemler" gösterilmişti. Bildirici, son 3,5 ayda RTÜK'ün aldığı kararlara karşı genellikle muhalif bir tutum sergilerken, son olarak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulları üyesi olduğunu açıklamıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in eleştirilerin ardından TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişti.