Haberler

Mansur Yavaş'ın o konuşması gündem oldu: Biz sizin paranızı harcıyoruz; bakmayın kocaman sıfatlar yakıştırılmasına...

27 Şubat 2020 12:12

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, "Biz sizin paranızı harcıyoruz ve devlet memuruyuz. Bakmayın kocaman sıfatlar yakıştırılmasına. Bizim herhangi bir memurdan farkımız yok, maaşımızı da siz ödüyorsunuz" dedi ve Yavaş'ın bu sözleri sosyal medyada gündem oldu. 

"İhaleleri açık yapmaya başladık" diyen Yavaş, "ASKİ’nin boru ihalesini 400 bin kişi izledi. İnsanlar verdikleri paranın nasıl harcandığını görmek istiyor. Bu açık ihaleler sayesinde 670 milyon TL bütçe fazlası verdik. Tabii bu paralarla borçları ödüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yaptıkları görevi "Biz sizin paranızı harcıyoruz ve devlet memuruyuz" sözüyle açıklayan Yavaş, "Bakmayın kocaman sıfatlar yakıştırılmasına, protokolde oturulmasına. Bizim herhangi bir memurdan farkımız yok, maaşımızı da siz ödüyorsunuz. Yaptığımız bütün işlerin parası da sizden çıkıyor" dedi. 

Yavaş, vatandaşların takdirini toplayan konuşmasının devamında "Devlet yönetiminin asla sizin üzerinizde bir şey olmadığını ve sizin Anayasa’da verdiğiniz yetkiyle sizi yönettiklerini bilerek, öyle koca koca arabalarla ve korumalarla gidenlere bakmayın. Onlar aslında haksızlık yapıyorlar" ifadesiyle tepkisini dile getirdi. 

Yavaş, "Hukukun en iyi uygulandığı ülkelerin listesini bir kağıda yazın. Sonra da milli gelirin en yüksek olduğu ülkeleri yazın. İki listeyi karşılaştırdığınızda, yan yana geldiklerini göreceksiniz. Eğer hukuk yoksa, ekonomi de yoktur arkadaşlar" ifadelerini kullandı.