Haberler

Kılıçdaroğlu "Beyefendiyi aşağı indireceğiz" deyince...

22 Kasım 2019 12:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu açılış töreninde Kılıçdaroğlu konuşmasında ''Göreceksiniz beyefendiyi aşağı indireceğiz'' deyince arkasındaki kadının yaptığı mimik sosyal medyada gündem oldu. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu açılış töreninde, platforma üniversite öğrencisi kadınlarla çıktı. Kılıçdaroğlu'nun, yerel seçimden sonra genel seçimde de başarı sağlayacaklarını söylediği anlarda, üniversiteli kadınların tepkisi objektiflere yansıdı. Yurtta kalan çocuklara sahip çıktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, gençlerin gelecek kaygısı yaşadığını dile getirdi.

"Yerelde başarı sağladık, sıra geldi ikinci etaba"

Gençlerin toplumu geleceğe taşıyacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, gençler arasında ayrım yapmayacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"Yeni bir siyaseti başlatıyoruz. Kavgadan uzak bir siyaset, dostlukla inşa edilmiş bir siyaset. Yanlışa karşı duran, yılmayan bir siyaset anlayışı ile yola çıktık.

Yerel yönetimlerde bir başarı sağladık. Sıra geldi ikinci etaba. İkinci etapta da göreceksiniz beyefendiyi aşağı indireceğiz. Hep beraber yapacağız bunu. Niçin yapacağız? Çocuklarımız için, gençlerimiz için. Kutuplaşan bir toplum istemiyoruz. Herkesin inancı, manevi dünyasının zenginliğidir; siyaset konusu olmamalı. Siyaset konusu şu olmalı: Benim çocuğuma neden yurt yapılmadı?"