Haberler

Kılıçdaroğlu’ndan Hacıbektaş’ın CHP’li Belediye başkanına talimat: “Erdoğan’ı karşılamaya git”

Protestoya meydan verilmemesi talimatı

14 Ağustos 2022 13:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Hacıbektaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’a, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya gitmesi ve protestoya meydan verilmemesi talimatını verdiğini açıkladı. Altıok da bu talimatı yerine getirerek, Hacı bektaş’ı Veli Anma Etkinliklerine katılmak için Hacıbektaş’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılayanlar arasında yer aldı.

Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerine katılmasını samimiyetsiz bulduğunu ve ilgi çekmeyeceğini söyledi. Kuşoğlu KRT’de Semra Topçu’nun Haftanın Panoraması programında şunları söyledi:

İktidarda olduğu süre boyunca, ondan öncesi de var, cem evlerini ibadethane olarak görmeyen sürekli olarak eleştiren bir cumhurbaşkanının bir AKP liderinin bugün cem evlerini ziyarete gitmesi Hacı Bektaş’a ilk defa gidiyor olması ki, şimdiye kadar hemen hemen tüm başbakanlar, cumhurbaşkanları Hacı Bektaş ziyareti yapmışlardır. Bu 751. anmaydı, hepsi ondan önceki anmalara katılmışlardır. Bunlara memnun oluyorum aslında, bu tavır normalde toplumsal barışı sağlaması gereken ziyaretler, ülkenin cumhurbaşkanı ilk defa ziyarette bulunuyor, bu güzel bir hadise… Ama samimi bir ziyaret değil. Amaç siyaseten kullanmak.

Yine de evvelki akşam Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüğüm zaman belediye başkanı ile görüştüğünü talimat verdiğini, Cumhurbaşkanının karşılamasına katılmasını, protestoya meydan verilmemesi talimatını verdiğini söyledi. Bunun samimiyetsiz bir yaklaşım olduğu belli, çok fazla ilgi çekeceğini düşünmüyorum. Bitmiş bir iktidar söz konusu, ne yaparlarsa yapsınlar tutunamayacaklar.

Tarım kredi kooperatiflerine indirim talimatı

90’lı yıllardan beri Çin de Amerika da Avrupa da ham madde, ara madde ve enerji kaynaklarına sahip çıkmaya çalıştılar, şimdi yeni bir dünya düzeni oluşuyor ve tarım çok önemli bir yere sahip olacak. Böyle bir dünyada biz ne yapıyoruz? Talimat verdi et fiyatlarını düşürmeye çalışıyor, bu kafayla hiçbir yere varamayız. Bu dünyada böyle bir kafanın, böyle bir siyasetin yeri yok. Ekonominin tarımın düzenlenmesi, tüm kurumlarla devlet aklıyla yapılır, talimat verdim çok saçma şeyler, Türkiye’ye de yakışmıyor. Türkiye bir muz cumhuriyeti değil, bunu çok aşmış bir ülkeyiz. Devlet geleneği olan bir ülkeyiz, bunlara layık değiliz… Cumhurbaşkanının tutup da "Talimat verdim 30-40 üründe fiyat düşecek" demesi trajikomik bir durum. Tarım Kredi’nin fiyat indirmesi sorunu çözmez. Ekonomi böyle yönetilmez. Bu kafayla bir yere varamayız.