Haberler

Kocasının kaçırıldığını söyleyen Yılmaz: Soylu, HDP önünde oturan anneleri ziyaret ediyor, biz neden AKP önünde eylem yapamıyoruz?

19 Eylül 2019 16:09

OHAL KHK'sıyla ihraç edilmesinin ardından Ankara’da kaçırıldığı öne sürülen Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz, “İçişleri Bakanı Diyarbakır’da, HDP önünde oturan anneleri ziyaret etti, biz burada ayağına gidiyoruz, kabul etmiyor” dedi.

İhraçlarla ilgili AKP Ankara il binası önündeki eylem 4’üncü gününde devam etti. KHK’lı Cemal Yıldırım ile birlikte KHK’lı Mahmut Konuk, Emekçi Hareket Partisi (EHP) İl Başkanı Sanem Deniz Kural ile oğluna müebbet hapis cezası verilen askeri hava okul öğrencisi annesi Meral Kuruç, oturma eylemi yapmak istedikleri için yeniden gözaltına alındı. Oturma eylemine katılmak isteyen aralarında çocukları müebbet alan annelerin de olduğu 8 kişi ise  polislerce alandan uzaklaştırıldı. 
 
Mezopotayma Ajansı'nın haberine göre; 19 Şubat tarihinde Ankara’da kaçırıldığı öne sürülen Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz da AKP önüne gelenler arasındaydı. Yılmaz, eylemin ardından şunları söyledi: “Eşim daha önce gözaltına alınıp tahliye edildi, 40 gün sonra evden işe giderken evimizin önünde darp edilerek ve başına beyaz torba geçirilerek zorla kaçırıldı. Kaçırılma anına ait video kaydı var. Ben kaydı emniyete verdim. Ama herhangi bir şey yapılmadı. HDP önünde oturan anneler rahat eylem yapabiliyorsa, ben niye burada oturup ‘eşimi arıyorum’ diyerek eylem yapamıyorum?
 
Eşimi tabii ki devletten arayacağım. Devleti de AKP yönetiyor. İçişleri Bakanı Diyarbakır’da HDP önünde oturan anneleri ziyaret etti. Biz burada ayağına gidiyoruz bizi kabul etmiyor. Annelerin gözyaşları ayrıştırılmaz, yarıştırılmaz. Bu insanların gözyaşları üzerinden prim yapılmaz. Yazık günah. Ben buraya dilenmeye gelmedim eşimi arıyorum. Ben 213 gündür 2 yaşındaki kızımla kapı kapı kocamı dilendim. Kimin ne hakkı var buna? Dedektif gibi delil topladım. Ama hala gerek adli, gerekse idari kurumlara hiçbir şekilde adım attıramıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.”