Haberler

KHK'lı Cemal Yıldırım, 10 günlük açlık grevini basın açıklamasıyla noktalamak isterken gözaltına alındı

13 Kasım 2019 18:15

Ankara Sakarya Caddesi’nde 10 günlük açlık grevi başlatan KHK’lı Cemal Yıldırım, grevinin son gününde basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alındı.

Her cumartesi Sakarya Caddesi'nde davet ettiği KHK'lı kişilerle sohbet etkinliği düzenleyen Cemal Yıldırım, en son yapmak istediği etkinlik sırasında gözaltına alınınca açlık grevine başlayacağını sosyal medya hesabından duyurmuştu. 'Anayasal haklarının fiili olarak engellenmesi nedeniyle Ankara Valiliği ve Ankara Emniyeti'ini protesto ettiğini’ söyleyen ve 10 günlük açlık grevi yapan Yıldırım, grevini yapacağı basın açıklamasıyla bitireceğini belirtmişti. Eyleminin ilk 3 gününde Sakarya Caddesi'nde açlık grevi yaptığı sırada toplamda 4 kere gözaltına alınan Yıldırım'ın basın açıklamasına izin verilmedi.    

Gözaltına alındığını Twitter hesabından paylaştığı videoyla duyuran Cemal Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Bir KHK ile işimizi çalanlar, devletin zor gücüyle ifade özgürlüğümüzü yine çaldılar. 10 günlük açlık grevinin son günü açıklamamıza yine polis saldırısı... İşimizi, çalışma hakkımızı, adil yargılanma hakkımızı, seçilme hakkımızı, seyahat özgürlüğümüzü gasp edenlere karşı direnmek haklı ve meşrudur. AKP'nin gasp ettiği haklarımızı alana kadar, ferman kimin olursa olsun, sokaklar bizimdir. Baskılarınız, gözaltılarınız bizleri yıldıramaz. Direne direne kazanacağız. Mahmut Konuk ve Zarife Çamalan ile birlikte gözaltına alındık. Biz kazanacağız."

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Yıldırım, Ankara AKP İl Başkanlığı binası ve birçok kurum önünde yapmak istediği 'işimi geri istiyorum' eylemi nedeniyle defalarca gözaltına alınmıştı.