Akustik 24

Cenk Taner ‘30’u anlattı: Kesmeşeker, popüler olmayı kendine pek yediremeyen bir grup; bileni çok iyi biliyor, bilmeyeni hiç bilmiyor

Cenk Taner, grubun 30'uncu yılını Ayşen Güven'e anlattı

11 Mart 2021 20:12

Yılların eskitmek yerine tazelediği Rock grubu Kesmeşeker/Cenk Taner Akustik24’te Ayşen Güven’e konuk oldu ve ‘30’u anlattı. 

Kendine özgü sesi ve duruşu ile Kesmeşeker, 30'uncu yılını özel bir kayıtla kutluyor. Ada Müzik etiketi taşıyan 4 şarkılık EP, grubun “Dipten ve Derinden” (1991) ile başlayan kayıtlı tarihinde 11. çalışması olan “30”, 4 şarkıdan oluşuyor.

Single içerisindeki 3 şarkı, grubun geride kalan 30 yılına gönderme yapan hitlerinden seçildi; “Tut Beni Düşmeden”, “Ağla Ağla” ve “Ya Aşkım Ol Ya Dostum Ol”. Açılış şarkısı ise grubun 4. on yılının ilk adımı sayılabilecek yeni şarkısı: “Ada”.

Kesmeşeker “30”, Ada Stüdyo’da Haziran 2020’de akustik ağırlıklı ve canlı olarak kaydedildi. Cenk Taner (vokal, akustik gitar), Demirhan Baylan (basgitar), Gökhan Özcan (davul) ve Özgür Ulusoy’dan (Piyano) oluşan kadro, şarkıların düzenlemelerini de birlikte yaptı.

Ayrıca grubun sadık dinleyicilerine 30.Yıl armağanı olarak, limitli sayıda 12 inç 45 devirli özel bir plak basıldı. Bu özel plak hafta sonundan itibaren plak dükkanları ve online mağazalarda olacak.

Eskilerin maxi-single ya de EP tabir ettikleri dört şarkılık bu çalışmayı, Kadıköy sokaklarını, 3 kuşak dinleyicilerini, “popüler” olmaya karşı duruşlarını, şarkıların şiirini anlatan Cenk Taner, “Ben hep içimden geleni yaparım” diyor ve zamanın ruhuna inandığını bu nedenle her dönem yeni şarkılar yazdığını söyledi. 

“Hep ‘dipten derinden’ giden bir grup oldu Kesmeşeker” diyen Taner, “Bilenin çok iyi bildiği sevenin çok sevdiği bilmeyenin de hiç bilmediği bir gruptur. Özellikle popüler olmak gibi bir çabası hiç olmadı grubun. Popüler olmayı kendine pek yedirememiştir aslında Kesmeşeker. O nedenle böyle daha çok bilenin bildiği sevenin sevdiği bir grup olarak kalmayı tercih ettik. Harika bir dinleyici kitlemiz var. O büyük popülerlikler kaygan zeminler gibi gelmiştir bana hep. Böyle güzel, öz dinleyici kitlesi her gruba da nasip olmaz. Hani bir söz vardır, ‘moda olan bir zaman sonra demode de olur’ denir” sözleriyle tavırlarını vurguladı. 

Cenk Taner’le Kesmeşeker’in 30’u söyleşisi Akustik24’te yayında! İster izleyin ister dinleyin!