Muammer Brav'la 'Ekşın'

Kendine has yapım modeli ile çekilen ‘Diyalog’ turneye çıkıyor: “İllaki milyonluk bütçelere, paralara ihtiyacınız yok”

Hare Sürel: Bunun tam anlamıyla bağımsız bir film olduğunu düşünüyorum

26 Kasım 2021 17:31

Sekiz günde ve 175 bin TL'lik bütçe ile çekilen, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en dikkat çekici filmlerinden 'Diyalog'un yönetmeni Ali Tansu Turhan, film ekibi olarak turneye çıkacaklarını ve filmlerini il il gezerek izleyici ile buluşturacaklarını söyledi. 

Filmin yapım aşamasındaki bütçe modelinin kendine has olduğunu söyleyen Tansu, “İllaki milyonluk bütçelere, paralara ihtiyacınız yok” diyerek film de şimdiye kadar gelmiş ve sonuç alınamayan sistemlerle, dağıtmak istemedikleri için turneye çıkacaklarını söyledi.

Senaryoyu okuduktan sonra filmi beyaz perdede görmek istediğini söyleyen filmin başrol oyuncusu Hare Sürel ise “Dolayısıyla beraber çalışmaya karar verdikten sonra da elimden ne geliyorsa yapmak istedim. Bunun tam anlamıyla bağımsız bir film olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten koşullarımız pek çok sinema filmine göre yeterli değildi. 8 günde çektik”

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en dikkat çekici filmlerinden biri olan 'Diyalog' filminin yönetmeni Ali Tansu Turhan ile başrol oyuncusu Hare Sürel, T24'te 'Muammer Brav'la Ekşın'a konuk oldu. Turhan ve Sürel, 'Diyalog'un nasıl çekildiğini, kendine has yapım modelini, filmin serüvenini, seyirci ile sinema arasındaki ilişkiye dair görüşlerini ve 'Diyalog Turnede'yi anlattı.

Filmi seyirciye nasıl daha iyi ulaştırabilecekleri üzerine düşündüklerini ve film gösterimleri için turne yapmaya karar verdiklerini söyleyen Turhan, turne fikrini “Filmimizi ana akım sinemalar gibi ya da şimdiye kadar gelmiş ve sonuç alınamayan sistemle dağıtmayalım. Dedik ki tiyatrocular gibi müzisyenler gibi turneye çıkalım. Filmimizi her hafta bir şehirde, sadece o şehre götürelim, o şehirde ekip katılımlı gösterime açalım, seyirci ile tanışalım, söyleşelim, yapım modelini, dağıtım modelini, niyetimizi anlatalım ve bir hafta bir şehirde kaldıktan sonra sonra diğer şehre gidelim” sözleriyle anlattı.

Turhan, turne ile ilgili şöyle dedi:

“Bu aşamada başka sinema ile beraber şimdi bir 12 haftalık bir program belirledik. Bunun ilk 4 haftası belli. Diğerleriyle hala konuşuyoruz. 3 Aralık Ankara, 10 Aralık Eskişehir, 17 Aralık Antalya, 24 Aralık Mersin. Bu şehirlerin hepsinde, filmimiz o hafta sadece o şehirde olacak. Filmimiz aynı zamanda Gezici Film Festivali ile beraber Ankara'ya gidiyor. 2 Aralık Perşembe akşamı ekip katılımlı Fezici Film Festivali’ne katılıyoruz. Daha sonra 3 aralık Cuma, 4 Aralık Cumartesi 2 gösterimle en az ekip olarak katılıp, seyirciyle film sonrasında söyleyeceğiz. Bu gittiğimiz her yerde böyle olacak. Çünkü amaç gerçekten seyirci ile tanışmak ve seyirciyle diyalog kurmak.”

Diyalog filmi 

Ushan ve Hare, bir yönetmenin yeni filminin çekimleri için kamera karşısına geçen iki oyuncudur. İkili, ilişkilerinin sonlarına yaklaşan bir çifti canlandıracaktır. Çekimlerin başlamasından bir süre sonra Ushan ve Hara yaklınlaşmaya başlar. Biten bir ilişkiyi canlandıran Hare ve Ushan, kendi hayatlarında yeni bir ilişkiyi yeşertebilecek midir?