Haberler

Kastamonu'daki seli izleyen Adem Metan, neden çelik yelek giydi?

29 Haziran 2022 09:41

Radyocu ve Youtube yayıncısı Adem Metan'ın Kastamonu İnebolu'daki sel felaketini takip ederken giydiği çelik yelek gündem oldu. Metan, çelik yelek giymesiyle ilgili "Sürekli kimlik kartı göstermemek için  üzerinde “prees” yazan yeleği giydim" dedi.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yaşanan sel felaketini haber yapmaya giden Youtube yayıncısı Adem Metan çelik yelek giydi. Üzerine yağmurluk yerine çelik yelek giyen Metan, sosyal medyada anlaşılamadı. Metan daha sonra açıklama yaparak neden çelik yelek giydiğini anlattı.

AFAD’ın kırmızı kod uyarısı verdiği Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri ile İnebolu Belediyesi ekipleri tarafından sel sularının ilçe merkezine taşınmasını önlemek için kamyon ve kepçelerle çay kıyıları doldurularak set çekildi. Mahsur kalanlara helikopterlerle müdahale edilirken, sel ve taşkınlara karşı da önlemler alındı.

Durumu bildirmek için olay yerine gelen Adem Metan, sel bölgesinde üzerine giydiği çelik yelekle anons çekti. Sosyal medya kullanıcıları Metan'a, yağmurluk giyseydin önerisinde bulunanlar "Sel sularına kapılsa daha derine batar" uyarısı yaptı.

Açıklama yaptı

Daha sonra çektiği videolarda ise Adem Metan’ın çelik yeleği çıkardığı görüldü. Metan, uyarı ve eleştirilere çektiği bir videoyla yanıt verdi.

Metan, yeleği üzerinde “basın” yazdığı gerekçesiyle yaşanan kargaşada asker ve polislere sürekli kimlik kartı göstermemek için giydiğini anlattı. Metan daha sonra da yeleği çıkarttığını dile getirdi.